torsdag 14 augusti 2014

Israel vill ha fred

Insändare publicerad i Hufvudstadsbladet idag:
 
Israel vill ha fred
Antonia Wulffs text 6.8. är ett exempel på hur vilseledda människor blir när nyhetsmedia så totalt misslyckats med att beskriva och sätta in Gazakonflikten i ett sammanhang.
Efter att den demokratiska staten Israel, som står för samma värderingar som västvärlden, i en månads tid fört ett krig mot terroristorganisationer i Gaza som förespråkar folkmord och hänsynslöst utnyttjar och förtrycker den egna civilbefolkningen och attackerar civilbefolkningen i Israel, kommer  AW till slutsatsen att Finland borde avhålla sig från all handel med Israel tills fredsprocessen kommit igång på allvar.
Mera bakvänt kan det knappast bli.
Enligt Hamas egna stadgar för de ett religionskrig mot judarna och alla fredsförhandlingar är av ondo.
Israel vill ha fred i regionen, men inte Hamas.
Israel överlämnade Gaza till palestinierna för snart 10 år sedan, palestiniernas kunde inte ta vara på tillfället för att bygga upp samhället utan råkade i klorna på Hamas som är besatt av tanken att utplåna den judiska staten.
Om Hamas skulle gå med på omvärldens krav att Gaza skall demilitariseras skulle det antagligen bli fred i Gaza. För att uppnå detta behövs det ingen bojkott av Israel, fred är nämligen något som också Israel eftersträvar.
AW påstår att många civila attackerats av Israel och omvärlden tiger. Faktum är att av de pågående konflikterna i världen finns det ingen annan konflikt där man så noga räknat och rapporterat om de civila dödsoffren.Ingen annan konflikt har heller väckt samma reaktion bland allmänheten.
I Irak dödas 5000 civila varje månad, i Syrien dödades över 700 personer på två dagar i juli men det väcker inte någon nämnvärd reaktion i media eller bland allmänheten.
Det verkar som om det lidande som krig alltid förorsakar skulle väcka reaktioner, bli avskyvärt och motbjudande först när Israel, oberoende av fakta, på något sätt kan utpekas som skyldig.
Daniel Brunell
Karleby

Inga kommentarer: