måndag 19 januari 2015

Situationen spänd mellan Israel och Hizbollah

I söndags avfyrade en (eller två) israeliska helikoptrar missiler mot en bilkonvoj på Golan i Syrien.
Enligt tidningsuppgifter dödades 6 medlemmar av Hizbollah och sex iranska soldater, bland dem en general i revolutionsgardet.
De angripna var antagligen ledare för en stor terroristcell med direktkontakt till Iran. Cellen skall redan tidigare ha utfört angrepp på Israel och stod i beråd att utföra flera attacker.
Orsaken till att Israel slog till mot gruppen nu finns det inga uppgifter på. Men spänningen vid Israels norra gräns stiger nu och man räknar med att Hizbollah kommer att svara på attacken.
 Se också:Säkerhetshoten mot Israel

Report: Six Iranians killed in Israeli strike in Syria, including Revolutionary Guards general

Hezbollah vows revenge, says attack on Israel 'is inevitable'

'Hezbollah will find it hard to show restraint after Golan attack,' top Israeli ex-general says

UN peacekeepers, Lebanese army increase activity on Blue Line in light of Golan strike

1 kommentar:

Anonym sa...

Om ett krig skulle bryta ut kommer förmodligen Hizbollah att slå ut Israels infrastrukturell Elverk militära flygplatser och arme anläggningar ...självklart har Israel en kapacitet för att förgöra Libanon ...men ett sådan krig just nu skulle nog få katastrofala konsekvenser Hizbollah har kapaciteten att slå ut en stor del av Israeliska organ och denna gången kommer hizbollah att slåss bakom israeliska fronten vi kommer kanske se stor förlust för israel som förlitar sig för mkt på tekniken men ibland kan tekniken vara mer sårbar .