tisdag 2 februari 2016

Ban Ki-Moon försvarar sina uttalanden med insändare i New York Times

I stället för att medge att han uttryckt sig misslyckat har FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon valt att försvara sig genom att skriva en insändare i The New York Times : Don't Shoot the Messenger, Israel
Tyvärr blir inget bättre av det,tvärtom.Ban fortsätter att ignorera det faktum att Israel inte ockuperar palestinskt territorium eftersom det aldrig existerat någon palestinsk stat och att det är palestinierna som vägrat och vägrar förhandla om fred.
Herb Keinon skriver för Jerusalem Post i en analys att Ban skällde ut Israel i en ton utan jämförelse i någon av hans tidigare artiklar.
Ban har publicerat 85 insändare sedan han blev FN:s generalsekreterare varav 5 i New York Times. Inte i något fall har han utpekat en regering och kritiserat den som han gör i "Don't Shoot the Messenger, Israel".
Detta visar åter en gång att Israel behöver man inte behandla som andra stater. Det har vi sett tidigare när det gäller FN:s olika organ men det är verkligen illa när generalsekreteraren så tydligt agerar på samma sätt.
Analysis: Ban uses unprecedented tone in scolding Israel in op-ed

Ban Ki-moon - en blind leder...

Inga kommentarer: