söndag 14 februari 2016

Flera terrorattacker under veckoslutet

Senaste vecka rapporterades det att terrorattackernas antal gått ner till samma nivå som de låg på innan våldsamheterna bröt ut i höstas.
Det här veckoslutet har det ändå utförts flera attacker, inga israeler har dödats men flera angripare har fått sätta livet till.
Norr om Jenin utsattes israelisk militär för beskjutning. I skottlossningen dödades angriparna, två 15- åriga palestinska pojkar.
Vid en vägspärr mellan Har Homa och Betlehem anföll en 17-årig palestinsk pojke gränspoliserna med kniv, han vägrade stanna och sköts till döds.
I Hebron försökte en kvinna utföra en knivhuggning, hon sköts och fördes sårad till sjukhus.
På lördagen försökte en 17-årig palestinier knivhugga en soldat i Hebron, istället skadades han en palestinsk man som försökte hindra honom och sköts själv till döds.
Två palestinier, den ena en 17-åring körde över och skadade tre gränspoliser i närheten av Ma'aleh Adumim på lördagen. De två angriparna fördes skadade till sjukhus.
Åtminstone fem vansinnesdåd där palestinska barn och ungdomar utförde självmordsattacker till absolut ingen nytta för någon.Palestinska barn och ungdomar gör i praktiken självmord för att erhålla en hjältegloria, bli "Shahid" (martyr) och orsaken till detta uppförande är de palestinska ledarna, politiska och religiösa. Och omvärlden blundar eller skyller på Israel.

Uppdaterad: Ytterligare en terrorattack inträffade senare på söndagskvällen vid Damaskusporten i Jerusalem. Två palestinska män utrustade med automatvapen sköts innan de hann förorsaka någon skada. De ena av männen, Omar Ahmed Amru var palestinsk polisman.

Attempted stabbing in Hebron area in third attack of day

Three Border Policemen injured in car-ramming attack near Ma'aleh Adumim

Border Police kill two armed terrorists at Damascus Gate

Inga kommentarer: