måndag 17 oktober 2016

Österbotten Tidning och HBL misslyckas helt i sin rapportering av Unescoomröstningen

För Österbottens Tidning var det ingen nyhet värd att rapportera att UNESCO röstade igenom en resolution som ignorerade judarnas koppling till Jerusalem och Tempelberget. Däremot kunde man i lördagens tidning läsa rubriken "Israel bryter med Unesco".
I artikeln nämns inget om den historieförfalskning Unesco ställt sig bakom genom omröstningen. Istället uppges som orsak till Israels reaktion att resolutionen beskriver Israels som ockupationsmakt.
Artikeln kom från FNB-TT och samma text fanns också i Hufvudstadsbladet.
Ett sorgligt exempel på hur nyhetsmedia som borde kunna betraktas som pålitlig helt misslyckas beskriva en händelse. Man lyckas till och med göra offret som utsatts för historieförfalskning (judarna och Israel) till skurken som bryter med ett FN organ.Detta är i och för sig det normala när det gäller nyhetsförmedling från händelser där Israel är inblandad.

(En förkortad version av artikeln finns här: Israel bryter med Unesco När man läser kommentarerna under artikeln ser man att den vilseledande texten underblåser hat mot judar: "Bra bild av Fascisten Netanyahu" och "Om man som israelerna vet att de är Guds utvalda folk så får de göra som de vill.")

Inga kommentarer: