onsdag 3 januari 2018

Palestinska ledarna arga på Trump igen

President Trump uttryckt sin åsikt om att eftersom palestinierna tydligen inte är intresserade av fortsatta fredsförhandlingar borde USA minska på sitt ekonomiska bistånd till palestinierna. USA är den stat som ger mest ekonomiskt understöd till palestinierna och flyktingorganisationen UNRWA. (UNRWA fick 368 miljoner dollar 2016)
Uttalandet har förorsakat arga kommentarer från de palestinska ledarna. USA vill förorsaka svält hos de palestinska barnen säger t.ex. Saeb Erekat.

Palestinierna har alltid behandlats som bortskämda barn av västvärlden. När USA:s president Trump nu behandlar dem som vuxna som måste ta ansvar för sina åtgärder väcker det naturligtvis starka reaktioner, men det är den enda vägen framåt.
Palestinierna har förvrängt betydelsen av Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad, de har gång på gång sagt att fredsprocessen är över och att USA inte längre har någon roll att spela. De har till och med vägrat träffa USA:s representanter. Så varför skulle USA fortsätta att låta miljonerna rulla in på palestiniernas konton?

Här skulle det vara till stor hjälp om Europa skulle slå in på samma väg som Trump och ställa krav på palestinierna för det understöd man betalar till dem.
Jag har emellertid inget hopp om att så skulle ske. De europeiska ledarna lever i samma verklighetsflykt som palestinierna och det finns ingen med den moraliska resning som krävs för att våga ta en ny väg.

Man kunde ju tycka att det i första hand skulle vara de palestinska ledarnas sak att se till att de palestinska barnen har det bra. Men för dem är barnen bara spelbrickor i kriget mot Israel. Barnen hjärntvättas att hata judarna. De skickas ut på gatorna för att konfrontera soldater. De till och med uppmuntras till att utföra terrorattacker och de kan användas i uttalanden för att ge omvärlden dåligt samvete ("barnen kommer att svälta")

Och det ekonomiska understödet? Används det till barnens bästa eller sätts det in på ledarnas egna konton och till att betala lön till terrorister? Tyvärr vet vi svaret på den frågan.

ABBAS ADVISER: TRUMP’S TWITTER STORM ON AID HAS 'ABSOLUTELY NO JUSTIFICATION'

Top PLO official says Trump threatened to ‘starve Palestinian children’

After Haley threat, US evaluating funding for UN’s Palestinian refugee agency

White House: Trump won’t subsidize Palestinians if they spread lies about the US

Abbas’ Fatah: “O fighters,Tighten your iron grip on the rifles that create victory” (PMW)
As Palestinian Media Watch has reported, both the Palestinian Authority and Abbas’ Fatah continuously called on Palestinians to participate in riots and to use violence at the end of 2017. Among these calls were the republishing of two old posters, both showing masked Palestinians carrying rifles and promoting violence.

Inga kommentarer: