söndag 18 februari 2018

Åsikter om judarna i Mellanöstern

Det finns i världen  många olika uppfattningar om Israel och judarna. Här tre extrema exempel från Mellanöstern, översatta av MEMRI:

En iranska analytiker Mohammad Sadeq Al-Hosseini intervjuades av Al-Manar TV den 12 februari. Han påstod att den judiska staten grundades i samarbete med Hitler och att judarna i dag planerar att återvända till Tyskland. Enligt Al-Hosseini har judarna redan köpt 800.000 lägenheter i Berlin och det israeliska statsarkivet har flyttats till Tyskland. Det finns enligt honom inte heller en enda sionist kvar i den israeliska armén .

Den jordanska imamen Ahmad Al-Rawash lärde i en predikan i Amman i december sina åhörare att Allah samlat alla judar till samma plats så att det skall bli möjligt att döda dem. Så länge de lever utspridda är det omöjligt att förinta dem.
Ahmad Al-Rawash citerade Hitler och påstod att det inte finns  ett brott riktat mot samhället som inte judarna är inblandade i. Han påstod också i enlighet med nazistisk propaganda att USA:s president Benjamin Franklin hade talat för att förvisa alla judar från Amerika.


Enligt imamen Abdulwahab Al-Omari i Saudi-Arabien förbannade Allah judarna och förvandlade dem till apor och svin.När domedagen kommer skall muslimerna döda judarna som är Antikrists soldater.
Abdulwahab Al-Omari leder en bön där han ber: Allah räkna dem en efter en och döda dem till sista man. Spara inte en enda av dem.

De ovannämnda exemplen hör kanske till de mest vansinniga men alla tre berör sådana personer som har goda möjligheter att påverka andra.

Tyvärr kan man konstatera att det palestinska samhället i alltför stor grad påverkats av liknande åsikter. T.ex. när judarna beskrivs som orena som inte skall få förorena Tempelberget eller som när personer som mördat judar som belöning får ett livslångt stipendium av myndigheterna.


Inga kommentarer: