måndag 19 februari 2018

Palestinska myndigheten upprörd över att inte ostört få understöda terrorism

Palestinska myndigheten hedrar dem som mördat judar och fängslats av Israel med ett livslångt väl tilltaget ekonomiskt understöd / lön.
Israeliska parlamentet tar nu ställning till ett lagförslag där summan av de fängslade terroristernas löner skall dras av från den summa av insamlade skattemedel som Israel betalar till palestinska myndigheten.
Israel kan inte hindra att palestinierna trots detta väljer att prioritera terroristernas löner men det är åtminstone en symbolisk protest från Israels sida.

Palestinierna har reagerat med ilska på förslaget.
De säger att de inte kommer att ompröva sin inställning till "martyrerna". Martyrerna representerar den generösa och ädla mänskligheten som inte accepterar förtryck och ockupation säger Youssef Mahmoud, talesman för palestinska regeringen.
Lagförslaget är i strid med internationell lag, rasistisk och ett uttryck för politisk terrorism.Det är också fråga om rövarfasoner och stöld. Det är Israel som är orsaken till varje kris spänningarna i området. Allt detta enligt de palestinska reaktionerna.
De palestinska ledarna är tydligen väldig sårade över att de inte ostört får stöda mord på judar. Mördarna är ju "martyrer" och får inte kallas varken mördare eller terrorist.

PA slams Israeli bill to withhold money it uses to pay prisoners
Inga kommentarer: