tisdag 20 februari 2018

Hotfull utveckling

Det pågår ett ordkrig mellan Israel och Iran.
Efter att ett iranskt obemannat flygplan trängt in på israeliskt territorium har Israels premiärminister  varnat Iran för att testa Israels beslutsamhet. Israel kommer inte bara att agera mot Irans medhjälpare om de attackerar Israel utan också mot Iran.
Iran har gett svar på tal. En av ledarna Mohsen Rezaei, (secretary of Iran's Expediency Council) säger att om Israel gör en enda rörelse riktad mot Iran så kommer Iran att jämna Tel-Aviv med marken och Netanyahu kommer inte att få någon möjlighet att fly.
Det är värt att notera att man alltså från Irans sida hotar med vad som definitivt skulle vara en krigsförbrytelse av värsta sort. Hotet är inget nytt, det har uttalats också tidigare.

Rysslands utrikesminister Lavrov har kritiserat Iran för dess uttalanden. Ryssland accepterar inte uttalanden som säger att Israel som en sionistisk stat skall förintas och försvinna från kartan, säger han.

'WE WILL LEVEL TEL AVIV TO THE GROUND' SENIOR IRANIAN OFFICIAL WARNS ISRAEL

Inte heller uttalandena från Libanon är speciellt uppmuntrande.

LEBANON ARMY CHIEF VOWS TO BATTLE 'ISRAELI AGGRESSION' NO MATTER THE COST

En rapport som publicerats i New York Times påstår att Iran för tillfället har upp till 10 militärbaser i Syrien, två av dem nära gränsen till Israel. Iran skall också ha tränat 20.000 man som nu är reda att fokusera på Israel.

Iran has 10 military bases in Syria, two near Israel border — analyst

Russia knocks Iran over vow to destroy Israel

Inga kommentarer: