tisdag 8 oktober 2024

ECI uppmärksammar första årsdagen av 7 oktober-massakern vid minneshögtider runt om i Europa

 ECI uppmärksammar första årsdagen av 7 oktober-massakern vid minneshögtider runt om i Europa

I ett uttalande på söndag kväll kallade ECI:s grundare och direktor Tomas Sandell 7 oktober ”ett civilisationellt ögonblick som har ritat upp nya moraliska gränslinjer mellan dem som öppet hyllar denna brutala pogrom, dem som förblir likgiltiga och dem som mot alla odds väljer att stå upp för den judiska statens rätt att försvara sig själv mot dess dödsfiender”.

Detta är inte bara en militär konfrontation på olika håll i Mellanöstern, utan en ideologiernas kamp runt om i världen; i media, inom den akademiska världen och den diplomatiska världen, allt medan Israel står inför en allt tydligare isolering”, förklarade Sandell.

I en FN-omröstning den 18 september röstade endast 14 nationer av 193 mot en resolution som indirekt belönar Hamas för de barbariska grymheterna den 7 oktober genom att av Israel kräva ett villkorslöst tillbakadragande från de omstridda territorierna – trots det pågående existentiella krig som den judiska staten utkämpar.

På lördag, endast fyra dagar efter att Iran hade genomfört en omfattande ballistisk attack mot Israel och endast två dagar innan den första årsdagen för 7 oktober, krävde den franske presidenten Emmanuel Macron ett vapenembargo mot Israel. Uttalandet kom endast månader efter att Tamim bin Hamad Al Thani, emiren av Qatar, vid ett möte med president Macron tillkännagav investeringar på 10 miljarder euro inom strategiska sektorer av den franska ekonomin. Qatar, som för närvarande är värdland för Hamas politiska ledare, är också en av terroristorganisationens huvudsponsorer. Frankrike var en av 13 EU-medlemsstater som röstade för FN-resolutionen den 18 september där en liten majoritet (14 EU-stater) antingen avstod eller röstade emot resolutionen.

Läs hela pressmeddelandet


Inga kommentarer: