måndag 7 oktober 2024

Finland väljer sida

För tio dagar sedan skrev jag en insändare till Hufvudstadsbladet, en text som jag själv tycker är en av de viktigare jag skrivit. HBL publicerar den inte eftersom, enligt dem, en annan insändare med samma tema redan publicerats.

Varken nyhetsmedia eller politiker är intresserade av att berätta vad Finland röstade för i FN:s generalförsamling. Därför hoppas jag att de som tycker det är viktigt att människor får veta hur Finlands ledning ställer sig till Israel delar detta inlägg. Tack!

PS följande dag behandlade HBL ämnet på ledarplats, också nu utan att berätta vad resolutionen går ut på.

Resolutionen: Illegal Israeli actions in Occupied East Jerusalem and the

rest of the Occupied Palestinian Territory


-----------------------------------------------------

Finland röstade senaste vecka för en resolution i FN  som på flera sätt fördömer och riktar sig mot Israel. Statsledningen har bekräftat att röstningsförfarandet inte var något misstag utan i enlighet med Finlands linje.

Statsminister Orpo säger att man inte valt sida i konflikten, ifall han själv tror på sina ord är det mycket märkligt.

- Enligt Finlands linje är Judéen, Samarien och östra Jerusalem, dit gamla stan räknas, ockuperat palestinskt territorium, trots att det aldrig under historien existerat något palestinskt territorium. Områdena erövrades från Jordanien som olagligt ockuperat dem.

Israel skall inom 12 månader lämna dessa områden. Detta trots att internationella avtal klart och tydligt säger att området getts till judarna för att de där skall återupprätta sin nationalstat och att det är genom förhandlingar mellan parterna som en eventuell palestinsk stat kan bildas.

- Det historiska Jerusalem som varit judarnas religiösa och politiska huvudstad i 3000 år skall överlämnas till ett folk som inte existerade för 80 år sedan.

-Finland motsätter sig att stater har sina ambassader i Israels huvudstad Jerusalem.

- Trots att omvärlden hysteriskt protesterat när Israel flyttat på den palestinska befolkningen i Gaza, för att undkomma de värsta striderna, kräver Finland att Israel flyttar alla judiska invånare från sina hem på västbanken. En eventuell palestinsk stat skall blir etnisk rensad från judar.

- Finland uppmanar till bojkott av allt och alla som har att göra med Israel på de ockuperade områdena.

-Finland kräver att vapenförsäljning till Israel upphör om det finns misstankar att de kan användas på ockuperat område. Därifrån Israels fiender planerar, förbereder och utför sina attacker.

Detta var några plock från resolutionen som Finland röstade för. Det visar att det finns stor okunskap och lite förstånd inom vår utrikespolitiska ledning.

 Finland vill tvinga judar att lämna sina hem, respekterar inte tidigare internationella beslut, respekterar inte och bryr sig inte om historiska fakta och visar sitt stöd till dem som vill förinta Israel och ger dem därmed uppmuntran att fortsätta sin strid.

 Trots att de flesta inte längre bryr sig om Gud och vad han sagt påminner jag om att enligt Bibeln blir den som välsignar Israel välsignad och den som förbannar blir förbannad. 

Finlands statsledning drar förbannelse över vårt land.

Inga kommentarer: