måndag 14 oktober 2024

PRESSMEDDELANDE Internationella kristna ledare står med Israel ”Vi är alla judar nu”

 European Coalition for Israel:

Guinness berättade om den amerikanske underofficeraren Roddie Edmonds som tillfångatogs av tyskarna under andra världskriget. Nazisterna gjorde det klart för alla att de amerikanska judarna skulle skiljas från sina vapenbröder och gå ett okänt öde till mötes. Som det högsta befälet som hölls i det tyska krigsfångelägret befallde Edmonds att över 1 000 amerikanska fångar skulle stiga fram tillsammans med honom och deklarera ”vi är alla judar här”.

Detta var även budskapet vid solidaritetsevenemanget på onsdag kväll där syster Adora Graf från de evangeliska Mariasystrarna i Darmstadt, fader Thierry Vernet från Paris, Os Guinness från Virginia i USA och ECI:s grundare och direktor Tomas Sandell förklarade varför de står upp i solidaritet med det judiska folket efter 7 oktober.

I sitt tal föreställde sig syster Adora Graf vad som skulle hänt ifall alla lokala kyrkor i Tyskland skulle ha ringt i kyrkklockorna under kristallnatten den 9 november 1938. Kunde tragedin ha förhindrats? ”Som kristna kunde vi ha sänt ett tydligt budskap ifall alla kyrkor över hela Tyskland skulle ha hissat den israeliska flaggan som svar på 7 oktober”, sade hon. ”Vi teg under Förintelsen och vi tiger eller står till och med emot Israel i dag.”

...Tomas Sandell konstaterade i sitt tal att Nationernas förbund svek det judiska folket på 1930-talet och att det internationella samfundet, denna gång genom Förenta nationerna, sviker det judiska folket igen 2024.

PRESSMEDDELANDE

Internationella kristna ledare står med Israel

”Vi är alla judar nu”

Inga kommentarer: