torsdag 10 april 2014

Fredsförhandlingar...???

Lite överdrivet kan man säga att palestinierna kräver att Israel först skall gå med på alla deras krav, därefter är de villiga att komma till förhandlingsbordet.
Typiskt är också att efter att USA:s utrikesminister Kerry nämnt bosättningarna som ett hinder för fredsförhandlingarna hakade Abbas på  och kom med liknande anklagelser när han träffade EU:s "utrikesminister" Ashton i Kairo.
Detta alltså trots att ett byggstopp i bosättningarna inte varit ett villkor för fredsförhandlingarna.
Abbas konstaterade också kallt att det låg i palestiniernas intresse att ansöka om medlemskap  i internationella fördrag och konventioner och det har Israel inget att göra med. Detta trots att det var ett klart brott mot den överenskommelse man gjorde inför fredsförhandlingarna.
Abbas uppmanade också Arabförbundets ledare att fortsättningsvis stöda honom när han vägrar erkänna Israel som judarnas hemland. Så länge palestinierna vägrar erkänna det faktum att Israel är judarnas hemland är det egentligen onödigt att förhandla.Med den inställningen kan det inte bli fred.

Parterna håller fortfarande ändå kontakt för att förhandla om man möjligtvis kunde fortsätta att förhandla om vad man skall förhandla om...

Source: Still no agreement to extend peace talks, but sides agree to meet again 

Abbas says willing to extend peace talks past April 29

State Dept. urges Israel to keep Kerry’s ‘disappointing’ comments in proper context

US tells Israel: Pollard's release is still on the table 

Bennett calls on PM to annex 60% of West Bank

Inga kommentarer: