torsdag 13 augusti 2015

Den hemliga etniska rensningen av palestinier

 Artikel av Khaled Abu Toameh:

Den hemliga etniska rensningen av palestinier

Enligt forskaren har många av de palestinier som tillfångatagits av shiitisk milis i Irak blivit brutalt torterade och tvingade att "erkänna" sin påstådda inblandning i terrorism. Sedan 2003 har antalet palestinier där sjunkit från 25 000 till 6 000.
  • Det mest intressanta är den totala likgiltighet som internationella människorättsorganisationer, medierna och Palestinska myndigheten (PM) visar inför den dåliga behandlingen av palestinier i arabländerna. Internationella journalister bryr sig inte om palestinierna i arabvärlden, för sådana historier kan inte skyllas på Israel.
  • FN och andra internationella organ har uppenbarligen inte hört talas om den etniska rensningen av palestinier i den arabiska världen. De är också så besatta av Israel att de föredrar att inte höra talas om palestiniernas lidande under arabiska regimer.
  • PM-ledarna säger att de vill förbereda "krigsförbrytelse"-åtal mot Israel vid den internationella brottmålsdomstolen. Men när det kommer till den etniska rensningen och tortyren av palestinier i arabiska länder som Irak, Syrien och Libanon, då vänder de bort blicken.
  • Om en arab dödar eller torterar en arab är detta inte värt att publicera i en stor västerländsk tidning. Men om en palestinier klagar på israeliska myndigheter eller judiska bosättare, rusar västerländska journalister dit för att bevaka denna "avgörande" utveckling.
  • De arabiska länderna inte bara avskyr palestinier, de vill dessutom att de bara ska vara Israels problem. Sedan 1948 har arabiska regeringar vägrat att låta palestinier bosätta sig permanent i deras länder och bli jämbördiga medborgare. Nu håller de dessutom på att döda, tortera och utsätta dem för etnisk rensning – allt medan världens ledare fortsätter att borra sina huvuden i sanden och peka finger åt Israel.

Inga kommentarer: