söndag 2 augusti 2015

Förföljelse av kristna i muslimska länder

Amerikanska UD förbjuder kristna att vittna om förföljelse
Muslimsk förföljelse av kristna, maj 2015

Av Raymond Ibrahim

 

  • "Den här regeringen verkar aldrig hitta en tillräckligt bra ursäkt för att hjälpa kristna, men man hittar alltid en ursäkt för terrorister. ... Jag hoppas att när detta [beslut] uppmärksammas kommer utrikesminister Kerry att upphäva det. Om han inte gör det måste Kongressen undersöka saken och personen som fattade beslutet borde få sparken." — Newt Gingrich, före detta talman i Representanthuset.
  • "USA hävdar att Boko Harams främsta offer är muslimer. ... Frågan kvarstår – varför spelar USA ner eller förnekar attackerna mot kristna?" — Emmanuel Ogebe, nigeriansk advokat inriktad på mänskliga rättigheter i Washington D.C.
  • "Sluta bygga kyrkor. Konvertera till islam, den sanna religionen. Annars kommer vi att statuera ett hemskt exempel med er." — Javed David, ledare för Hope for the Light Ministries, citerar en okänd motorcyklist.
  • The Free Front of Algeria kräver att alla kyrkor som finns kvar i det nordafrikanska landet ska stängas och återinvigas som moskéer.
  • En muslimsk mobb i Deder, Etiopien, attackerade en kristen man och tvingade under dödshot ut honom från sitt hem, i ett försök att ta över hans mark och bygga en moské där. Detta trots färska domstolsbeslut på att den kristne mannen har äganderätt.
  • Allt fler vittnesmål dyker upp om att muslimska immigranter hånar och till och med överfaller kristna i Italien.
  • "Vi är ett fattigt land. Dessa människor [tillfångatagna kristna] har inte gjort något fel och kommer inte att skada någon. Vi assyrier har inte sådana [lösen] summor som ni ber om." — Biskop Mar Mellis, Syrien.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är bedrövligt och kyrkorna kramar hellre muslimer