torsdag 6 augusti 2015

Hamas lärde tusentals barn hata och döda i sommar

Hamas barnmisshandelsläger

Av Khaled Abu Toameh 
 
  • Över 500 medlemmar av Hamas väpnade gren, Ezaddin al-Qassam, övervakar militär träning och religiös utbildning i lägren där man utbildar framtida jihadister för kriget mot Israel. Hamas religiösa utbildning är inriktad på att lära barnen om islam och sharialagarna. De får också lära sig att det är förbjudet enligt islam att sluta fred med "otrogna".
  • Det är upprörande att se hur internationella och palestinska mänskliga rättighetsorganisationer, särskilt de som påstår sig värna barns rättigheter, blundar för denna storskaliga barnmisshandel från Hamas sida. Dessa organisationer bryr sig bara om barns rättigheter när det finns möjlighet att lasta all skuld på Israel.
  • Palestinska myndigheten och dess president Mahmoud Abbas förgiftar också folkets hjärtan och hjärnor genom att ständigt hetsa dem mot Israel. Dessa barn kommer aldrig att acceptera den tvåstatslösning Abbas talar om. Inte heller kommer de någonsin att erkänna Israels rätt att existera i denna del av världen.
  • "Lär era barn att leka, att le... Ge dem en institution... som bygger på kärleken till Palestina, inte hur de ska gå tillväga för att bli dödade." — Palestinske aktivisten Eyad al-Atal kritiserar Hamas för att de "berövar en hel generation palestinier deras barndom".


    WATCH: Thousands of Gazan children graduate Hamas military summer camp 

    Video

Inga kommentarer: