måndag 10 augusti 2015

Palestinier: Skillnaden mellan Oss och Dem


  • Vi palestinier har misslyckats med att utbilda vårt folk i principerna om tolerans och fred. I stället förlåter och applåderar vi terrorism, särskilt när den riktas mot judar. Vi vill att världen bara ska fördöma terrorism när den tar palestinska liv.
  • Abbas tvetydiga och halvhjärtade fördömanden av palestinska attacker mot israeler är bara spel för gallerierna och syftar främst till att blidka västerländska bidragsgivare så att de ska fortsätta skicka pengar till Palestinska myndigheten. Dessutom är hans fördömanden ett sätt att lägga skulden på Israel för palestinska terrorattacker.
  • Netanyahus starka och tydliga fördömanden fick mig och andra palestinier att fundera på när vi senast hörde ett liknande uttalande från våra ledare. Jag kan inte minnas att Abbas eller någon annan palestinsk ledare någonsin har uttryckt chock och ilska över palestinska terrorattacker som tagit judiska liv, eller när en palestinsk tjänsteman senast besökte israeliska offer för en palestinsk terrorattack.
  • Varje gång Abbas motvilligt fördömer en palestinsk terrorattack, får han utstå en våg av kritik från många palestinier. Till skillnad från den israeliska allmänheten, skyndar sig många palestinier att rättfärdiga och till och med välkomna terrorattacker mot judar. Har det någonsin funnits en palestinsk aktivist som hållit möte i en palestinsk stad för att fördöma självmordsbombningar eller morden på en hel judisk familj? Den israeliske presidenten har all anledning att skämmas för mordet på barnet. Men kommer palestinierna någonsin drabbas av skam för hur vi reagerar på mord på judar?

Inga kommentarer: