torsdag 17 september 2015

Förbjudet för judar att delta i kristen konferens i Jerusalem

Israels två chefsrabbiner har gett ett uttalande där de säger att det enligt Toran är strängt förbjudet för judar att delta i en kristen konferens som årligen hålls i Jerusalem i samband med Lövhyddohögtiden.
Konferensen arrangeras av International Christian Embassy in Jerusalem (ICEJ), en organisation som hjälper judar att flytta tillbaka till Israel, som utför socialt arbete i Israel och bland annat upprätthåller ett hem för överlevare från Förintelsen. ICEJ arbetar också med att informera den kristna världen om förhållandena i Israel och Guds plan för sitt folk.
Konferensen samlar årligen flera tusen deltagare från så gott som hela världen och representanter för israeliska regeringen brukar vanligtvis framföra en hälsning till deltagarna.
Chefsrabbinerna säger: "Detta är en allvarlig fråga som strider mot vår tro, och vi måste därför fördöma det och varna allmänheten...
... Vi uppmanar det judiska samfundet i det heliga landet att inte delta i denna konferens ... händelsen är andligt farligt och undergräver  judendomen karaktär..."

Inga kommentarer: