fredag 25 september 2015

Galningar i Finland

Sällan får Finland en rubrik i Jerusalem Post men i dag hände det. Rubriken lyder:
Finnish demonstrators attack refugees with stones and fireworks
Tydligen finns det helt galna personer som går lösa i Finland. Senaste natt angreps flyktingar och Röda Korspersonal med stenar, fyrverkeripjäser och till och med en brandbomb.
Flyktingfrågan och den okontrollerade invandringen är en komplicerad fråga och man kan ha mycket olika åsikter om det mesta men människor som anlänt till Finland måste behandlas med respekt det gäller alla oberoende av vad man tycker om sakfrågan.
Det är helt obegripligt att det finns människor i Finland som behandlar främlingar så som man gjorde senaste natt i Lahtis och Kouvola.

"En grupp asylsökande bemöttes med våldsamma protester vid ankomsten till förläggningen i natt.
En buss med omkring 40 asylsökande anlände till den nyinrättade flyktingförläggningen strax före klockan ett i natt och möttes av en skara på 30-40 demonstranter som ropade slagord.
Enligt Yles reportrar avfyrade flera demonstranter också fyrverkeripjäser, som exploderade högljutt, mot bussen...
... Också väktare, reportrar och Röda Korsets medarbetare utsattes för fyrverkeripjäser och stenkastning. En Rödakorsanställd, som förde kaffe till postvakten, fick knytnävsstora stenar efter sig...
... Också i Kouvola kastades en molotovcocktail mot en nödinkvartering för asylsökande på torsdagskvällen. Väktare släckte branden och polisen grep en 50-årig ortsbo."

Inga kommentarer: