torsdag 22 november 2012

Hamas premiärministers segertal

Hamas premiärminister Ismail Haniyeh höll ett segertal i TV idag. Han bekräftade att Hamas förbundit sig till eldupphörsavtalet och  uppmanade andra palestinska grupper att respektera avtalet.
Några citat från Khaled Abu Toamehs artikel i Jerusalem Post:  Haniyeh calls on Palestinians to honor truce agreement
""Vi är nöjda med eldupphörsavtalet, som utgör en grund för att stoppa fiendens angrepp vårt folk," förklarade Haniyeh.

"Vårt främsta mål förblir att få ett slut på  ockupationen så att vårt folk skall kunna etablera sin fria stat i hela Palestina och i Jerusalem.".

 "Jag är stolt över att vara premiärminister för detta kämpande folk", sade han. "Detta är en stor seger."

Haniyeh sade att "segern var ett viktigt steg på vägen för att befria hela Palestina."

Mohamed Hindi, ledare för Islamiska Jihad i Gaza, sade under en demonstration att raketer har blivit det enda sättet att avskräcka Israel.

Hindi skröt med att de palestinska grupperna har lyckats skapa en "terrorbalans med Israel i en tid då arabiska regeringar endast utfärdar fördömanden. "

Hindi sa att vägen för en fredlig lösning med Israel har nått en återvändsgränd och "det enda sättet att befria Palestina och uppnå självständighet är genom motstånd."


Abu Obaida, talesman för Izaddin al-Kassam (=Hamas militära gren), sade vid en presskonferens utanför hemmet av dödade Hamas befälhavare Ahmed Jabari att det finns "inget utrymme för sionisterna på någon del av vårt ockuperad land."

Inga kommentarer: