fredag 16 november 2012

Raketer mot Jerusalem

Vid 17-tiden idag rapporterades det att sirenerna i Jerusalem varnade för raketattacker och två raketer landade norr om Jerusalem.
Hamas uppger att de avfyrat en förbättrad version av Kassamraketen (M-75) mot Jerusalem. Hamas säger sig också stå bakom raketer som avfyrats mot Tel-Aviv i dag.
Under dagens lopp har tre israeliska soldater skadats i raketattacker, sammanlagt har det skjutits omkring 100 raketer från Gaza.
Efter raketattackerna mot Tel-Aviv slog Israel till mot 40 olika terroristmål i Gaza. Under de senaste dagarna har Israel sammanlagt angripit omkring 500 terroristmål i Gaza.
Enligt palestinska källor har 20 personer dött i attackerna.
Rocket lands north of Jerusalem, after 2 fired at TA


Premiärminister Netanyahu och president Peres har träffats idag för att tillsammans diskutera Gazakrisen.
Båda har de senaste dagarna talat med många statsledare för att förklara Israels operation i Gaza.
"Vi kommer att fortsätta att slå till hårt mot Hamas" sade Netanyahu. "Hamas attackerar medvetet våra barn och placerar medvetet sina raketer i närheten av sina egna barn.  Israel kommer att göra allt vi kan för att undvika att skadad civila".

"De som predikar till oss om moral bör erbjuda ett alternativt sätt att stoppa raketbeskjutning från Hamas. Inget land skulle acceptera att deras barn tvingas leva i en liknande outhärdliga situation"  sade Peres.

PM: We are going to continue hitting Hamas hard

Inga kommentarer: