söndag 25 november 2012

Stoppas vapensmugglingen till Gaza?

Hamas säger att vapenstilleståndsavtalet inte betyder att vapensmugglingen till Gaza skall stoppas.Uttalandet får ses mot bakgrunden av rapporter om att Obama lovat Netanyahu att amerikanska trupper skall garantera att vapensmugglingen via Sinai till Gaza stoppas.
 Nya försök att rusta upp görs redan. Det rapporteras att israeliska spionsatelliter registrerat en last med iranska Fajr-5 raketer som är på väg mot Gaza.(Fajr-5 raketernas räckvidd: Tel-Aviv, Jerusalem)

Hizbollahs ledare Nasrallah hotade i dag med att i ett framtida krig med Israel kommer Hizbollah skjuta tusentals raketer mot Tel-Aviv och andra israeliska städer. Enligt Nasrallah har Hizbollah raketer som kan nå varje del av det ockuperade territoriet (=Israel).
Nasrallah uppmanade i likhet med talmannen för iranska parlamentet, Ali Larijani, arab- och muslimländerna att stöda palestinierna och sända vapen till Gaza.
Hamas: Ending arms smuggling not part of truce

'Satellites show Iran moving quickly to rearm Hamas'

Hezbollah warns of rocket barrage if Israel attacks

Fatah sköt också raketer
Grupper i Gaza som hör till Fatah (Abbas parti) säger att de också sköt raketer mot Israel  under senaste veckas strider.Olika grupper skryter med hur många raketer de sköt och enligt talesmannen för gruppen sköts 516 raketer av grupper som hör till Fatah.
Fatah grupperna "välkomnade" också bombattacken mot en buss i Tel-Aviv där 28 personer skadades.

Fatah: We also fought Israel in Pillar of Defense

Inga kommentarer: