onsdag 21 november 2012

Strider och förhandlingar

Raketen som förstörde ett bostadshus i Rishon Lezion i går kväll var den första raketen som träffade ett mål i Tel-Aviv området.
Truce a distant possibility after Rishon Lezion strike


Raketattackerna fortsatte idag på morgonen och Israel har under natten slagit till mot ett hundratal terroristmål i Gaza.
IAF strikes Gaza, Israel wakes up to Code Red alert

De diplomatiska ansträngningarna att få till stånd någon form av vapenvila fortsätter idag. Problemet är att Hamas och de andra terroristorganisationerna i Gaza har som mål att förinta staten Israel, det är den målsättningn som deras existens bygger på. Därför är en vapenvila (det har varit det hittills) bara en lugnare tid när man har möjlighet att rusta upp för nästa större sammandrabbning.
Hamas vet att de egentligen aldrig har något att frukta från Israel för så fort Israel bestämmer sig för att de fått nog av terrorattacker och gör en offensiv mot Gaza ställer hela världssamfundet upp för att så fort som möjligt få till stånd en ny vapenvila.
Frågan som inte bara Israel utan också omvärlden måste hitta ett svar på är: Hur kan man bekämpa och vinna över en organisation som har mottot: "Vi älskar döden mer än ni älskar livet".

Diplomatic effort yet to yield results on cease-fire

Avrättningen i går i Gaza av 6 personer som sades samarbeta med Israel har fördömts av en av Hamasledarna. Efter avrättningen släpades en av kropparna efter en motorcykel runt på gatorna.

Gazan gunmen execute alleged collaborators

Inga kommentarer: