söndag 2 december 2012

Pertti Salolainens uttalande väcker förundran

Pertti Salolainen, viceordförande i utrikesutskottet, har lyckats komma över nyhetströskeln utomlands. Salolainen deltog i en i en diskussion i YLE:s - aamu TV i fredags där man diskuterade FN omröstningen om Palestina.
Han säger följande:
"...USA har svårt att inta en neutralare inställning till Israel - Palestina frågan, eftersom där finns en så inflytelserik judisk befolkning som har både "ganska mycket " (rättat senare)) pengar och media i sin hand... det är den usla sanningen"

("...“Yhdysvaltojen on vaikea ottaa neutraalimpaa kantaa tässä Israel-Palestiina-asiassa, koska heillä on niin vaikutusvaltainen juutalaisväestö, jolla on sekä rahat että media käsissä.(aika paljon (senare rättelse)) Yhdysvaltain hallinto ei ole oikein uskaltanut lähteä sisäpoliittisista syistä tekemään riittävästi tämän asian kanssa. Tämä on surkea totuus Yhdysvaltojen politiikasta”)

Bloggaren Tundra Tabloids förmedlade Salolainens uttalande till den engelskspråkiga världen och väckte bland annat uppmärksamhet i Jerusalem Post:
Finnish politician: Jews control money, media in US

Starka reaktioner väcks bland annat för att Salolainens uttalande är som ett eko från den antisemitiska skriften "Sions vises protokoll" där judarna påstås försöka ta makten över hela världen genom att behärska bankväsendet och media.
Tidningen Iltalehti skriver om Salolainens uttalande och läsarna får rösta om de tycker att uttalandet var sakligt. Tyvärr får man konstatera att det finns stora brister i vår allmänbildning. När jag kontrollerade var det 84% som ansåg att uttalandet var sakligt.

Salolainens uttalande kan ses här.

Först röstar Finland för den palestinska uppgraderingen i FN sedan kommer ledande politiker med dylika uttalanden. Respekten för våra politiker gör nog en störtdykning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan

Tyvärr finns det mycket starka bevis för att Pertti har alldeles rätt. Läsa till ex detta:

http://www.presstv.ir/detail/2013/04/11/297643/zionism-taking-world-to-hell-in-handbasket/

Och sedan se denna video:

http://www.youtube.com/watch?v=pUY7o7pX6vk

Det var bara ett par exempel, det finns så mycket material som viser att Perttis uttalanden är korrekta, att ingen borde vara i tvivel, som bara orkar söka upp och läsa på...

Om ni nu censurerar min kommentar, så vet vi ju att ni inte vill se några bevisar, så jag hoppas det får vara här =)
Hälsn. M. Finland

Daniel sa...

Hej!
Iransk TV och David Duke som anses vara rasist och antisemit samt är en företrädare för vit makt och tidigare ledare i Ku Klux Klan är inte precis något att bygga sin världsuppfattning på.(DD har dessutom suttit i fängelse för bedrägeri.)