söndag 16 december 2012

Rykten om en tredje intifada

Fatah tillåts fira sin 48 års dag även i Gaza. Det är första gången sedan Hamas tog över makten i Gaza som rivalen Fatah tillåts ordna demonstrationer på årsdagen.
Senaste vecka tillät Fatah å sin sida Hamas att ordna demonstrationer på Västbanken för att fira sin 25 årsdag.
Det ser alltså ut som om organisationerna skulle närma sig varandra.

En före detta minister och ledare för Fatah, Muhammad Shtayyeh,säger att de palestinska ledarna uppmanar foket att intesifiera den obeväpnade kampen mot Israel. "Utan att öka kostnaderna för ockupationen kommer Israel inte att dra sig tillbaka, sade Shtayyeh.

Samtidigt har en ny palestinsk grupp som kallar sig "Brigaden för nationell enhet" deklarerat att den tredje intifadan har startat.
Gruppen säger sig bestå av medlemmar från Fatah, Hamas, Islamsk Jihad och PFLP.
I ett uttalande säger de att de inte kommer att ge upp en enda tum av Palestina från floden (Jordan) till havet (Medelhavet).De kommer att fortsätta kampen tills ockupationen är upphävd och hela Palestina är befriat.

De blåögda politiker som påstod att omröstningen i FN för en tid sedan skulle förbättra möjligheterna för fredsförhandlingar mellan Israel och palestinierna har åtminstone inte hittills fått se något som skulle peka i den riktningen.

Här ett exempel på Hamas ideologi från PMW :Inga kommentarer: