tisdag 15 januari 2013

Palestinska ledare försöker omskriva historien igen

Den palestinske ministern för religiösa ärenden Mahmoud Al-Habbash, upprepade i december att judarnas koppling till Jerusalem och Klagomuren är rena nonsens.
Palestinierna bedriver en kampanj där de försöker omskriva Jerusalems historia och göra staden till enbart en muslimsk (och kristen) och arabisk stad. De struntar blankt i verkligheten och historiska fakta.
Här kan du läsa mer om den palestinska historieförfalskningen: Denial of Jewish connection to Jerusalem

Mahmoud Al-Habbash:
 (WAFA, official PA news agency, Dec. 17, 2012, Al-Hayat Al-Jadida, Dec. 18, 2012)
Israels påstående om äganderätten till Västra muren är ingenting annat än nonsens och ett försök att manipulera både historia och geografi, och är värdelösa ur religiös, historisk och  rättslig synvinkel...
... Ingen  förutom muslimer har under historiens lopp någonsin använt den som en plats för tillbedjan, förrän den olycksbådande Balfourdeklarationen utfärdades 1917. "

Alla som läser Bibeln känner väl till judarnas historia i Jerusalem och Israel men här följer ett exempel på hur situationen var under 1800-talet.

Ett utdrag ur  Abraham Lincolns Secretary of State William H. Sewards bok Travels Around the World:(fri översättning)
"13:nde juni 1873... Jerusalem är nu uppdelat i enlighet med dess olika  befolkningsgrupper. Muhammedanerna är 4000, och upptar den nordöstra fjärdedelen, inklusive hela området kring Omars moské. Judarna är 8000, och finns i den sydöstra fjärdedelen... Armenierna är 1800, och finns i den sydvästra fjärdedelen, och de andra kristna, som uppgår till 2200, har den nordvästra fjärdedelen ...
... Den judiska sabbaten är på lördag, och börjar vid solnedgången på fredag​​, varje vecka på fredagen samlas judarna vid muren för att klaga/gråta som en förberedelse för vilan och tillbedjan under den dag de är befallda att "hålla helig." Den lilla rektangulära avlånga område utan tak, (dvs. Västra muren) tjänar som samlingsplats för hela kvarlevan av den judiska nationen i Jerusalem. Här, oberoende av om det regnar eller solen skiner, kommer de tillsammans under en tidig timme, gamla och unga, män, kvinnor och små barn - de fattiga och de rika, i sina bästa kostymer, olika som de olika nationerna som de kommer från...
...Under många timmar utgjuter de sina klagomål, läser och reciterar profeternas poetiska språk, slår händerna mot muren och väter stenarna med sina kyssar och tårar..."

Läs mera här:
PA: "The Western Wall... no person
besides Muslims ever used it as a place of worship, throughout all of history" (PMW)

Inga kommentarer: