torsdag 3 januari 2013

Sanningar om PA enligt Khaled Abu Taomeh

Khaled Abu Toameh räknar i en artikel upp nyheter som inte de palestinska myndigheterna är intresserade av att kommer ut och som inte heller rapporteras.
Läs artikeln här:
Några plock:
- Över 100 ledande Fatah och PLO medlemmar har israeliska VIP-kort som ger dem fördelar som inga andra palestinier har
- Av de omkring 600 kristna som kom från Gaza till västbanken under de senaste två veckorna för att fira jul har tiotals ansökt om att få flytta till Israel eftersom de inte längre känner sig bekväma att bo i områden som Hamas eller den palestinska myndigheten styr.
- Dussintals kristna familjer från östra Jerusalem har flyttat till judiska områden i staden eftersom det inte längre känns bekvämt att bo bland muslimer.
- De palestinska myndigheternas säkerhetsstyrkor på västbanken fortsätter att arrestera politiska motståndare, journalister och bloggare som vågar kritisera de palestinska ledarna.
- Tiotusentals anställda av de palestinska myndigheterna i Gaza får lön för att stanna hemma och inte arbeta. Detta förfarande har varit i kraft sedan Hamas tog makten i Gaza 2007. De palestinska myndigheterna som huvudsakligen finansieras av amerikanska och europeiska skattebetalare spenderar omkringa120 miljoner dollar i Gaza varje månad.
- Trots uppmaningar till ekonomisk bojkott av Israel har 40.000 palestinier fått  arbetstillstånd i Israel och ytterligare15.000 arbetar i de judiska bosättningarna.

Inga kommentarer: