tisdag 18 november 2014

Terrorattack i synagoga i Jerusalem

Terrorister tog sig idag på morgonen in i en synagoga i Jerusalem och dödade åtminstone fyra personer. Åtta personer lär vara skadade,flera av dem allvarligt.
Två terrorister dödades i skottväxling med polisen.
Four killed, others hurt in terror attack at Jerusalem synagogue 

Terroristattacken följde på en dag av nya oroligheter som uppstod efter att media spred rykten om att en arabisk busschaufför i Jerusalem skulle ha mördats av bosättare.Enligt polisens uppgifter och obduktionsrapporten var dödsfallet fråga om självmord. Men situationen för tillfället verkar vara sådan att palestinsk media och de palestinksa ledarna tar varje tillfälle i akt att uppvigla till nya oroligheter.
Autopsy report: Palestinian bus driver hanged self, no foul play 

I en kommentar till terrorattacken säger premiärminister Netanyahu att attacken är en direkt följd av uppviglingen som leds av Mahmoud Abbas.
Netanyahu: Israel will 'respond decisively' to murder of Jews in synagogue terror attack  (Jerusalem Post)
"Tuesday's murderous attack in Jerusalem is a direct result of incitement led by Hamas and Palestinian Authority President Mahmoud Abbas and irresponsibly ignored by the international community, Prime Minister Benjamin Netanyahu said in his initial reaction to the Har Nof terrorist attack..."

Hamas säger att attacken är en svar på dödandet av busschauffören (självmordet) och uppmanar till flera attacker.
Hamas: Jerusalem synagogue attack in response to death of Palestinian bus driver found hanged

Inga kommentarer: