fredag 11 juli 2014

Gaza operationen kommer att fortsätta stegvis


Ett hundratal raketer idag från Gaza. Förutom närområdet till Gaza har Tel-Aviv området och Jerusalem  beskjutits. Dimona besköts två gånger under  dagen.
Raketerna har förorsakat en hel del materiella skador och två soldater har skadats.
Barrage of rocket fire from Gaza targets Jerusalem, Tel Aviv area, Dimona; 2 soldiers hurt 

LIVE BLOG: Israel's Operation Protective Edge in Gaza 

Premiärminister Netanyahu säger att operationen i Gaza går planenligt och kommer att fortsätta stegvis.Ännu har det inte meddelats om marktrupper kommer att sättas in.
Det verkar ändå klart att Israel inte kommer att nöja sig med en vapenvila som åter en gång ger Hamas möjlighet att rusta upp och fortsätta raketbeskjutningen vid lämpligt tillfälle.
Man kan säga att de tidigare operationerna har stoppats av omvärldens påtryckningar. Hoppeligen ger omvärlden nu Israel sitt stöd i kampen mot Hamas så att resultatet blir bättre och mer långvarig.
Det är väl ändå en orealistisk förhoppning, många har redan uppmanat båda parterna till återhållsamhet. Varför uppmanar man en demokratisk stat som kämpar mot en terroristorganisation som vill utrota ett helt folk till återhållsamhet.Det finns ingen logik i det.
Palestiniernas ledare Mahmoud Abbas anklagar Israel för folkmord i Gaza. Samtidigt uppmanar hans egen organisation Fatah i en video judarnas att fly eller dö. (alltså hot om folkmord) Samvete och sanning måste vara okända begrepp för den mannen.


Inga kommentarer: