söndag 13 juli 2014

Nyheter från Israel

Om du vill ha nyheter från Israel kan du använda följande länkar:

Jerusalem Post, händelserna minut för minut
LIVE BLOG: Israel's Operation Protective Edge in Gaza 

Paul Widéns Nyheter från Israel

eller någon av länkarna som finns till höger på sidan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hur objektiva är de här nyheterna från Israel? När Hamas anfaller heter det att det är terror. När
Israel anfaller heter det att sånt händer. Det är nog oerhört tragiskt Daniel att du sitter i en bubbla i
Karleby med två fingrar på bibeln och delar ut vad du anser rättvisa i konflikten. Det är dags för en tvåstatslösning. Du kan väl inte vara så naiv att du tror att
Israel får slut på våldet med sina anfall mot
Gaza. Att våld föder våld vet också en femåring. Det skulle också vara intressant att veta din lösning på frågan i stället för att bara ta
Israel i försvar. Israel som inte sysslar med något annat än vad
Nazi tyskland gjorde sig skyldigt till mellan 1933-1945.

Anonym sa...

Varför tar du så stark ställning för
Israel? Sätt dig in i palestiniernas situation i stället för att publicera subjektiv svada

Anonym sa...

Jag blir bara ledsen över att läsa sådan här skit på nätet. Skaffa dej ett liv utanför bibeln. Syssla med frimärkssamling i stället,
Daniel eller kom med vettiga lösningar på konflikten.

Anonym sa...

Vad är det för censur i äkta
Goebbelsstil som idkas på den här sajten? När det blir för obekvämt för herr Brunell så vågar han inte publicera inlägg!

Daniel sa...

På bloggen Israelnyheter publiceras inga kommentarer innan jag kontrollerat dem.
Nu har jag varit bortkopplad från internet i fyra dagar vilket är orsaken till att Anonyms kommentarer inte publicerats.
Vanligtvis publiceras alla kommentarer som något så när håller sig till ämnet.
Anonyms kommentarer innehåller ingenting som i sig är värt att publiceras men jag publicerar det som ett exempel på hur Israelhat och okunskap kan ta sig uttryck i våra dagar.

Hamas klassas som terroristorganisation av så gott som hela världen och att skjuta raketer mot civilbefolkningen som Hamas gör är terrorism.
Israel har rätt och skyldighet att försvara sin befolkning även med militära medel. Det är inget som ens behöver diskuteras.
Att jämföra det som Israel gör med Nazityskland är antisemitism enligt de normer som existerar inom EU.

När man istället för att diskutera sak ger sig på person skulle jag rekommendera att man sätter ut sitt eget namn!Anonym sa...

Du Daniel låter bli att svara på de frågor jag ställer dig. Varför? Är det för obekvämt? Du har ingen lösning på konflikten utan du tycks förespråka våld som föder våld. Det är synd. Att vara emot våld är inte samma sak som att vara mot Israel. Din syn på antisemitism är ju helt snedvriden. Vet du ens vad det betyder. Som jag sade. Det skulle göra helt gott åt dej att ta bort dina tassar från bibeln en stund och se världen med öppna ögon. Nu är din världsbild ganska snäv, men det utgående från ditt innehåll på bloggen där du själv gör dej skyldig till antisemitism av värsta slaget är det kanske inte så underligt.

Daniel sa...

Antisemitism enligt European Forum on Antisemitism ( http://www.european-forum-on-antisemitism.org/working-definition-of-antisemitism/svenska-swedish/?fontsize=0 )

Det anses vara fråga om antisemitism bl.a. i följande fall:
- "Jämförelser mellan dagens israeliska politik och nazisternas politik."

I Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) bok ”Om antisemitism – orsaker, utveckling, motiv” kan man läsa följande:

Efter 1967 utmålade den antiisraeliska propagandan genomgående ”sionisterna” som nazister och jämförde Israel med Nazityskland. Följaktligen kom Israels politik också att jämföras med Förintelsen. Sådana jämförelser började också vinna gehör i vissa vänsterkretsar i Västeuropa och är i dag ett av de vanligaste uttrycken för antijudiskhet. (s. 48).
Att kritisera Israels agerande i dagens konflikt är fullt legitimt. Det finns emellertid ingen grund för att jämställa Israels politik med Nazitysklands eller konflikten med palestinierna med folkmordet på Europas judar. Att på detta sätt förvränga Förintelsen till ett propagandaredskap mot judar och mot Israel har blivit ett vanligt uttryck för antisemitism i dag. (s. 36).


Det verkar som om du skulle förvänta dig att jag sitter inne med lösningen på konflikten mellan Israel och araberna. Om så vore fallet skulle jag inte hålla på och skriva en blogg utan antagligen vara FN:s generalsekreterare eller nåt liknande.

Men jag kan ge några riktlinjer jag tror man borde följa.
Riktlinjerna utgår ifrån att man helt enkelt erkänner sanningen.

Sanningen är att Israels land, området mellan Medelhavet och Jordanfloden är judarnas historiska hemland.Judarna är det enda folket som under de senaste 3000 åren haft en egen nationalstat i området med Jerusalem som huvudstad.
Judarna har varit fördrivna från området under en stor del av tiden men det har alltid varit deras hemland dit de längtat tillbaka.

Sanningen är också att det finns juridiskt bindande internationella avtal från San Remo konferensen och stadgarna för Palestina mandatet som ger judarna rätt att återupprätta sin nationalstat på området.

Ifall omvärlden skulle erkänna dessa sanningar skulle de palestinska araberna få en bättre uppfattningen om vad de kan förvänta sig av ett fredsavtal.
I praktiken så mycket av landet och så stor självbestämmande rätt som Israel är beredd att ge dem.

Dessa riktlinjer leder ändå ingen vart eftersom PLO med Abbas i spetsen(som förhandlar för palestiniernas del) i sina stadgar klargör att området ifråga är en odelbar beståndsdel av det arabiska hemlandet och väpnad kamp är det enda sättet att befria Palestina.(paragraf 1 och 9 )

Hamas som styr i Gaza säger i sina stadgar att landet Palestina är en islamisk waqf vigd åt framtida Muslimska generationer intill domedagen. Den, eller någon del av den, får inte förslösas: den, eller någon del av den, får inte ges upp.(art 11)
-Det finns ingen lösning på den Palestinska frågan utom genom jihad. Initiativ, förslag och internationella konferenser är alla ett slöseri med tiden och fåfänga strävanden. (art 13)

Palestiniernas ståndpunkt är en sanning som ofta förnekas.

Det har alltså ingen betydelse vad Israel gör. Sanningen är att varken PLO/Fatah eller Hamas erkänner den judiska statens rätt att existera. Det är också detta budskap dessa organisationer sprider i media, moskéer och skolor.

Sanningen är väl också att det inte blir någon lösning innan alla parter erkänner att Israels Gud är Gud och det är han som har fördelat olika områden till olika folk. Israels land har han gett till judarna, när jordens folk är beredd att erkänna detta närmar sig freden.

Varför tar jag ställning för Israel? Jag tar ställning för sanningen.

Nu har jag svarat på dina frågor och här drar jag streck. Jag anser inte att dina kommentarer tillför något, de handlar mera om mig än om situationen i Israel därför behöver du inte räkna med att liknande kommentarer kommer att publiceras i framtiden.