måndag 28 juli 2014

Netanyahu talade till folket

Israels premiärminister Netanyahu gav i kväll en presskonferens i TV. Han sade att Israel måste vara beredd på ett långvarigt uppdrag i Gaza. Operationen i Gaza kommer inte att vara över innan alla terrortunnlar är förstörda och Israel är beredd på en utökad operation.
Kort innan Netanyahus framträdande försökte en grupp terrorister från Gaza ta sig in i Kibbutz Nahal Oz  nära gränsen till Gaza men upptäcktes av IDF och 5 terrorister dödades.
(Hamas uppger att gruppen tryggt återvände hem efter att ha dödat 10 israeliska soldater. Detta bara för att visa på tillförlitligheten i uppgifterna som kommer från Gaza och Hamas)
I en granatattack från Gaza dödades åtminstone fyra personer och ett tiotal skadades.

Palestinsk media rapporterar att 10 personer dödats i en explosion nära Shifa sjukhuset i Gaza. IDF uppger att det var en raketavfyrning från Gaza som misslyckades.Explosionen förorsakades alltså inte av Israel som Hamas påstått.

Under kvällen har Israel uppmanat invånarna i  Shejaia, Zeitoun och västra Jabalia att omedelbart söka sig till centrala Gaza City. Det betyder antagligen att israeliska attacker inom kort kommer att riktas mot områdena.

LIVE BLOG: Israel's Operation Protective Edge in Gaza

Inga kommentarer: