söndag 20 juli 2014

Israeliska dödsoffrens antal stiger

Raketer skjuts fortfarande från Gaza mot Israel. I dag verkar största delen av raketerna ha skjutits mot städerna nära gränsen till Gaza, bl.a. mot  Beersheva och Ashkeleon men så långt som i Herzliya  och Ra'anana hördes sirener idag på morgonen.
Israels markoperation i Gaza fortsätter. De israeliska trupperna har hittat och förstört tiotals tunnlar som används både som förråd och som en väg in i Israel av terroristerna.
På grund av att marktrupper nu satts in har dödsoffrens antal på den israeliska sidan stigit snabbt, 18 soldater har dödats och omkring 50 skadats i striderna.
Israel har tagit till fånga ett tjugotal terrorister och omkring 130 har dödats.
Under dagens lopp gick Israel med på ett eldupphör i Sejaiya regionen som Röda Korset hade begärt, Israel förlängde också eldupphöret med två timmar trots att Hamas inte respekterade eldupphöret. 

En bra sammanfattning av läget kan läsas här:
Tragedy of war (Jerusalem Post)
"History has proven that totalitarian regimes like Hamas’s are ultimately self-destructive, while the forces of freedom have an inner resilience that make them indomitable. It is a tragedy that so many good people must give their lives before such evil is eradicated."

USA säger att Israel har rätt att försvara sig men vill samtidigt få till stånd en omedelbar vapenvila.Man har tydligen inte lärt sig någonting från tidigare operationer. Om inte Israel får tid på sig att uppnå sina mål och kraftigt försvaga Hamas kommer raketbeskjutningen att återupptas och så tvingas Israel till ännu en ny militäroperation i Gaza och den pågående operationen med alla dess offer kommer att vara till ingen nytta.
Om operationen mot Hamas får fortsätta med omvärldens stöd kan det komma något gott ur allt det onda men om den avbryts för tidigt har det varit ett onödigt krig. Det är den hårda verkligheten.

Shuja’iya: Hamas’ Terror Fortress in Gaza


Inga kommentarer: