onsdag 2 juli 2014

Österbottens Tidning

Lokaltidningen Österbottens Tidning har inte rapporterat om de tre kidnappade israeliska skolpojkarna medan man i Israel förgäves sökte efter dem. Det kan man inte heller kräva, det finns många tragedier i världen som inte kan rapporteras i en lokaltidning.
Nu när pojkarnas hittats mördade klämmer ÖT ändå till med en stor rubrik: "Israel hämnas pojkarnas död".
I texten som kommer från FNB kan man också läsa att Israel utfört tiotals flygräder i Gaza området och palestinierna i Gaza har svarat med raketattacker.
Till och med när israeliska skolpojkar kidnappas och mördas lyckas ÖT vändas på rapporteringen så att Israel blir angripare.

Min insändare med anledning av ÖT:s nyhetsrapportering. Publicerad 4.7.

Israel försvarar sina medborgare (red. ändrade rubrik till Medborgare försvaras)
Oj vilken misslyckad nyhetsrapportering kunde jag konstatera när jag läst "Israel hämnas pojkarnas död" (ÖT 2.7.)
I mer än två veckor har hela det israeliska folket våndats över de kidnappade skolpojkarnas öde.Jag har inte sett någon reaktion från ÖT men när de hittas mördade drar tidningen till med rubriken "Israel hämnas..."
Israel har namngivit två Hamasmedlemmar som huvudmisstänkta för kidnappningen och morden. Hamasledare har prisat kidnappningen, det är en av de åtgärder man förespråkar i kampen mot Israel.
Även på Fatahs facebooksida firades kidnappningen.
Ungefär samtidigt med kidnappningen skedde en markant ökning i raketangreppen från Gaza. Under de senaste två veckorna har över 50 raketer avfyrats mot Israel. Flera miljoner israeler lever inom raketernas räckvidd, vilket betyder att de ständigt måste vara beredda att söka sig till bombskydd.
Israel svarar vanligtvis på raketattackerna med flygangepp mot terroristmål (avfyrningsramper, vapenfabriker m.m.)
Israel måste vidta åtgärder för att minska risken för nya kidnappningar och terrordåd.En stat är skyldig att försvara sina medborgare, Israel försöker göra det under mycket svåra och komplicerade förhållanden.
Enligt Israels premiärminister Netanyahu kommer man nu att göra allt för att gripa de skyldiga till morden och deras medhjälpare samt förstöra så mycket som möjligt av Hamas infrastruktur i Judéen och Samarien och även vidta åtgärder i Gaza.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sjukt folk som dödar barn. Hoppas ingen dog då Israel gjorde sina flygräder över Gaza...båda parten har SÅ fel i vad de håller på med SÅ jag kan inte fatta hur nån kan välja sida!?

Daniel sa...

För en människa med normala värderingar borde det inte vara så svårt att välja sida mellan en demokratisk stat som försvarar sina medborgare och en terroristorganisation som har folkmord inskrivet i sitt program.

Anonym sa...

Är alla palestinier terrorister? Eller har de endast en annan bok som de följer? Nåh hursomhelst gillar jag inte barndöd oavsett vem som gör det! Jag sku vilja påstå att en normal människa med normala värderingar väljer inte sida.

Daniel sa...

Alla palestinier är inte terrorister men fler än 30 % säger i opinionsundersökningar att de stöder dödande av judar i Israel. Alla av dem är antagligen inte beredd att sätta livet på spel för att förverkliga dödandet. Detta hat har fostrats fram av de palestinska myndigheterna och lärts ut i moskéerna under årtionden och är ett av de största hindren till en fredlig lösning på konflikten.

Daniel sa...

En nyligen utförd undersökning (PEW) visar att 46% av palestinierna anser att självmordsattacker mot civila är berättigade för att försvara islam.
http://www.pewglobal.org/2014/07/01/concerns-about-islamic-extremism-on-the-rise-in-middle-east/