fredag 4 juli 2014

Insändare på grund av Österbottens Tidnings rapportering

Följande insändare publicerades i dag i ÖT som respons på den tidigare nämnda nyhetsrapporteringen.

Israel försvarar sina medborgare (red. ändrade rubrik till Medborgare försvaras)
Oj vilken misslyckad nyhetsrapportering kunde jag konstatera när jag läst "Israel hämnas pojkarnas död" (ÖT 2.7.)
I mer än två veckor har hela det israeliska folket våndats över de kidnappade skolpojkarnas öde.Jag har inte sett någon reaktion från ÖT men när de hittas mördade drar tidningen till med rubriken "Israel hämnas..."
Israel har namngivit två Hamasmedlemmar som huvudmisstänkta för kidnappningen och morden. Hamasledare har prisat kidnappningen, det är en av de åtgärder man förespråkar i kampen mot Israel.
Även på Fatahs facebooksida firades kidnappningen.
Ungefär samtidigt med kidnappningen skedde en markant ökning i raketangreppen från Gaza. Under de senaste två veckorna har över 50 raketer avfyrats mot Israel. Flera miljoner israeler lever inom raketernas räckvidd, vilket betyder att de ständigt måste vara beredda att söka sig till bombskydd.
Israel svarar vanligtvis på raketattackerna med flygangepp mot terroristmål (avfyrningsramper, vapenfabriker m.m.)
Israel måste vidta åtgärder för att minska risken för nya kidnappningar och terrordåd.En stat är skyldig att försvara sina medborgare, Israel försöker göra det under mycket svåra och komplicerade förhållanden.
Enligt Israels premiärminister Netanyahu kommer man nu att göra allt för att gripa de skyldiga till morden och deras medhjälpare samt förstöra så mycket som möjligt av Hamas infrastruktur i Judéen och Samarien och även vidta åtgärder i Gaza.

Inga kommentarer: