fredag 18 juli 2014

Operationen i Gaza går vidare

Raketbeskjutningen från Gaza har fortsatt idag.Beersheva, Ofakim, Ashdod och Ashkelon har varit målet för de flesta raketerna som väl snart uppgår till 100 under det senaste dygnet.
Barn i Ashkelon måste stanna i bomskydd i dag och under veckoslutet får inga folksamlingar i Tel-Aviv samla fler än 1000 personer.
Israels markoperation i Gaza fortsätter, en israelisk soldat har dödats och två skadats.Dödsoffren på den palestinska sidan är betydligt större.
Markoffensivens mål är åtminstone till en början begränsad till att förstöra de många tunnlar som finns från Gaza och som man tydligen inte kan förstöra genom luftangrepp.
Det är ändå möjligt att operationen ytterligare kommer att utvidgas säger premiärminister Netanyahu.

Åtminstone Tyskland och USA har tydligt sagt att Israel har rätt att försvara sig mot attackerna från Gaza.
Efter att Hamas vägrat gå med på vapenvila finns det inte så många alternativ för Israel och det måste man vara medveten om i omvärlden.

Många inom arabvärlden har också fått nog av Hamas skriver Jerusalem Post. Hamas har samma ideologi som islamisterna i Syrien och Irak, samma dödskult och det är i första hand araberna som lider under den.
I egyptiska tidningen Al-Ahram har man till och med tackat Netanyahu för att han angriper Hamas.

Ibrahim Khreisheh, PLO:s representant i FN:s råd för mänsklig rättigheter har i en intervju sagt att varje raket som avfyras mot Israel är ett krigsbrott, eftersom raketerna riktas mot civila mål. ”Det var därför Israel till slut gick till attack mot Gaza.”
 Jamal Nazzal, det styrande Fatah-partiets europeiske talesman. Han har uppmanat terroristorganisationen Hamas att sluta gömma sig i moskéer och sjukhus, eftersom oskyldiga civila palestinier då riskeras att dödas och skadas.
Jamal lär ska ha fått sparken direkt. (Nyheter från Israel)

FN:s speciella flyktingorgan för de palestinska flyktingarna och deras ättlingar UNRWA rapporterade i torsdags att man hittat ett tjugotal raketer gömda i en av deras skolor i Gaza.
 Det är inget nytt att terroristerna använder civila för att skydda sig själva och sina vapen men det är värt att notera eftersom det alltid väcker uppmärksamhet när Israel slår till mot "civila" mål.

Israel har i flera dagar uppmanat befolkningen närmast gränsen i Gaza att lämna sina hem och söka sig till tryggare områden inför markoffensiven.
Hamas har däremot, helt i enlighet med den dödskult de företräder, uppmanat befolkningen att stanna kvar eller flytta tillbaka i fall de lämnat sina hem.

The spokesperson for Hamas in Gaza, Sami Abu Zuhri, said on July 13 in an interview on Al Aqsa TV (Hamas’ TV network), “We aren’t leading our people today to destruction. We are leading them to death.”

LIVE BLOG: Israel's Operation Protective Edge in Gaza 

During the first 10 days of the operation: 
  • Over 1497 rocket were launched at Israel.
  • 1093 of those rockets hit Israel
  • Approximately 301 rockets were intercepted by the Iron Dome missile defense system.
  • The IDF targeted over 2,037 terror targets, with both naval and aerial capabilities.
  •  

How is the IDF Minimizing Harm to Civilians in Gaza?


Inga kommentarer: