söndag 27 april 2008

Hamas skapar kris för egna befolkningen

Hamas fortsätter att förhindra bränsleleveranser till Gaza.
På söndagen attackerade de tankbilar som skulle hämta bränsle från Nahal Oz vid gränsen till Israel. Bränslet skulle levereras till UNRWA och sjukhus i Gaza.
Den palestinske hälsovårdsministern anklagade Hamas för att de förhindrade bränsletransporter till sjukhus i Gaza och talesmän för de palestinska myndigheterna i Ramallah sade att Hamas försökte skapa en kris i Gaza med hopp om att det internationella samfundet skulle ingripa och tvinga Israel att öppna gränserna.
Ögonvittnen i Gaza berättade att de åtminstone vid fyra tillfällen de senaste veckorna bevittnat hur Hamas konfiskerat bränsletransporter från Nahal Oz.
Jerusalem Post skriver mera

Under veckoslutet har städerna Ashkelon och Sderot samt kibbutzer i Negev utsatts för raketbeskjutning från Gaza. Läs mera.

Hizzbollah i Libanon rustar upp och enligt tidningsrapporter är det inte fråga om ifall Hizzbollah kommer att anfall utan om när det kommer att ske. Läs mera i Jerusalem Post och Haaretz
Senaste vecka kunde man också läsa om hur Hizzbollah kört iväg UNIFIL trupper som upptäckt en av Hizzbollahs vapenlaster.

Inga kommentarer: