tisdag 19 juli 2011

Israel - judarnas land

Eftersom palestinierna är fast beslutna att vända sig till FN i höst för att få ett erkännande av den palestinska staten kommer resten av sommaren att präglas av en intensiv propaganda- och informationskampanj från både palestinierna och Israel. (Det bör obseveras att Hamas motsätter sig planerna att gå till FN, för dem är det endast "motståndets"väg som räknas.)
Därför är det skäl för alla som är intresserade av konflikten att ännu en gång påminna sig om vad som hänt i området de senaste hundra åren och vilka internationella överenskommelser som har laga kraft.
Ett exempel på politiska uttlanden som inte är särskilt väl underbyggda är Norges utrikesministers påstående att det är helt legitimt för palestinierna att föra saken till FN för att få ett erkännande. Uttalandet gavs i måndags efter Abbas besök.
Eftersom det finns internationellt bindande avtal som ger judarna rätt till hela området väster om Jordanfloden hur kan det då vara legitimt av palestinierna att gå till FN för att få ett erkännande av en palestinsl/arabisk stat utan Israels/judarnas medgivande.
Ifall palestinierna först skulle komma överens med Israel om vilka områden Israel är beredd att avstå från skulle FN kunna ge palestinierna sitt erkännande, men utan Israels medgivande är det närmast att betrakta som ett stöldförsök. ( Det är viktigt att notera att Israels regering och majoriteten av befolkningen är beredd att låta palestinierna få en egen stat bara man kan komma överens om villkoren, men palestinierna vill inte ens förhandla om saken)

Förutom mänskliga överenskommelser och avtal som berör Israel finns det i Bibeln "avtal" som har betydligt större vikt, oberoende av om man vill tro på dem eller inte.
Jag vill ännu en gång påminna om Joel 3 eftersom det ser ut att vara den tiden vi lever i denna höst. Guds dom kommer att falla över nationerna därför att "de har delat mitt land" sägs det.
Observera att när vi talar om Israel är det inte judarnas land eller arabernas land utan Guds land och han har gett det till arvedel åt sitt folk/judarna. Gud har inte gett rätten att dela landet till någon annan.

Här under en video där Israels viceutrikesminister Ayalon förklarar en del historiksa fakta.
Propaganda kanske någon säger, men kontrollera om det han säger är sant.



Inga kommentarer: