torsdag 6 juni 2013

Ännu ett exempel som visar på Abbas inställning till en fredsuppgörelse med Israel

Några citat från ett tal av Mahmoud Abbas  igår:
- "Vi kan inte acceptera någon annan stad än Jerusalem som vår huvudstad" (Jerusalem är redan Israels huvudstad, det är ingen bra utgångspunkt om man vill bilda en ny stat att kräva en annan stats huvudstad)
-"Ansvaret  att försvara och återställa Jerusalem och rena dess heliga platser är inte enbart palestiniernas sak, utan hela den arabiska, muslimska och kristna nationen." (De kristna som känner sin Bibel vet att Jerusalem har Gud gett till judarna)
- "Det kommer inte att bli någon fred utan Jerusalem. Det kommer inte att finnas någon palestinsk stat utan Jerusalem. Det kommer inte att finnas någon säkerhet eller stabilitet utan Jerusalem. De talar om Betlehem, Ramallah, Hebron, dessa städer är alla nära våra hjärtan. Men vår huvudstad är Jerusalem."
- Om de tänker på bosättningar kommer det inte att bli fred. Det här landet tillhör oss och de måste avveckla sina bosättningar för att uppnå fred"

Ja vad kan man säga? Med den inställningen kommer det säkert inte att bli fred!

Abbas: No peace without J'lem as Palestinian capital

PLO:s förhandlingsavdelning har samma linje som Abbas. 
De senaste dagarna har man startat en kampanj med mottot: "Latrun dalen - en viktig del av den palestinska staten."   
Latrun annekterades av Israel efter sexdagarskriget, genom området går motorvägen till Jerusalem och ingen fredsplan har räknat med att området inte skulle fortsätta att höra till Israel.                                                          
Palestinians campaign to regain 'occupied' Latrun 
 “The Latrun Valley – an Integral Part of the State of Palestine.”

Inga kommentarer: