söndag 28 maj 2017

WHO gömde undan positiv rapport om Israel

Vid en omröstning i WHO röstade 98 stater för en resolution som behandlade hälsosituationen på de "ockuperade palestinska områdena, inklusive östra Jerusalem och i det ockuperade syriska Golan", 7 stater röstade emot och 21 avstod.
Resolutionen hade lagts fram av Algeriet, Cuba, Ecuador, Egypten, Kuwait, Libyen, Pakistan, Palestine, Saudi Arabia, Syd-Afrika, Syrien, Tunisien och Venezuela.
Finland röstade för resolutionen. Mot röstade endast USA, Storbritannien Australien, Canada, Guatemala, Israel och Togo .
En liknande resolution antogs också senaste år men årets resolution var mildare i tonen och fördömde inte Israel direkt.
Det som flera stater opponerade sig mot var att en positiv rapport om Israel och Golanhöjderna helt enkelt gömdes undan.
Om man vill se något positivt kan man säga att Finland hörde till de stater som kritiserade beslutet att gömma undan rapporten om Israel och Golan.
Enligt UN Watch kommer förverkligandet av resolutionen att kosta 10 miljoner dollar och man kan fråga sig om de som röstade för resolutionen verkligen tycker att det är väl använda pengar.

U.N.’s WHO hides positive report on Israel, adopts Syrian-backed censure

UN body said to bury positive report on Israel under Syrian pressure





Inga kommentarer: