fredag 6 juni 2008

FNB:s vinkling 3:1 till palestiniernas fördel

I en kort FNB notis om kriget mellan Israel och Hamas lyckas Österbottens Tidning tre (3) gånger (inkl.rubrik) nämna att en fyraårig flicka dödats i en israelisk flygräd.Av någon orsak är den israeliska mannen som dödades i Hamas granatattack bara värd ett (1) omnämnande. Varken ålder eller faktum att han var trebarnsfar nämns.
Här nedan FNB:s notis och en omskriven version av mig.

Såhär rapporterar FNB om händelserna jag kort nämnde igår:
Fyraåring dödad i flygräd
En fyraårig flicka dödades i en israelisk flygräd mot Gazaremsan på torsdagen. Flygräden riktade sig mot militanta palestinier efter en dödlig raketattack mot södra Israel tidigare på dagen. En israelisk man dödades och fyra andra sårades i raketattacken som genomfördes av Hamas beväpande gren. Raketerna träffade ett område nära en kibbutz. Det var den första dödliga raketatacken mot Israel sedan den 12 maj. I vedergällningen mot södra Gazaremsan dödades en fyraåring och hennes mamma skadades kritiskt. (FNB)

Notisen kunde också ha skrivits på följande sätt, men knappast kommer FNB någonsin att rapportera så att sympatier för Israel väcks.
FNB notis omskriven av Daniel Brunell:

Trebarns far dödad i granatattack
Trebarnspappan Amnon Rozenberg dödades på sin arbetsplats i en palestinsk granatattack på torsdagen.Fyra andra sårades. Granatattacken var en av Hamas många attacker mot civila mål i Israel.
När israeliska flygvapnet angrep granatavfyrningsplatsen, som tydligen befann sig intill bostadshus, dödades ett barn och en kvinna skadades.
Trebarnspappan som dödades i den palestinska attacken hade två söner och en dotter endast 12 år gammal.

Samma händelse men olika vinkling. I min version är offret för den ursprungliga terrorattacken i centrum. FNB väljer att fokusera på Israels svar på palestiniernas attack.

Jan Snellman på FNB fick ta del av mina kommentarer, han tackar för responsen men förklarar eller kommenterar ingenting.

Inga kommentarer: