fredag 17 april 2009

Kassamraketer mot Israel

Igår sköts en Kassamraket från Gaza mot Israel.Det var den första raketen på flera veckor. Sderot och de andra städerna i området har efter Gazakriget haft en lugnare period.
Tyvärr, antagligen bara för att Hamas laddar upp för nästa rond av våldsamheter.
Israel svarade på raketattacken med att bomba ett av Hamas vapenlager. Den första flygattacken på över en måndad.
I natt kom sedan följande Kassamraket.

Egyptiska myndigheter har de senaste dagarna arresterat några smugglare som bl.a. levererat vapen till Gaza och i onsdags hittade man 900 kg TNT sprämgämne gömd nära gränsen till Gaza.

Second Kassam hits Negev in 24 hours

Här kan man läsa Dick Haas senaste rapport om bl.a. fredsförhandlingar:
Obamas bludder är också bludder
Citat:
"Den israeliske premiärministern Benjamin Netanjahu sade till Mitchell att Israel knappast går någon till mötes i frågor som direkt berör Israels säkerhet. Han lade till att sitsen är den att islamiska Hamas kan ta över Västbanken på legal väg via palestinska val redan i år, och då får Israel en "partner" som inte alls söker fred och som lätt skulle kunna förvandla en oberoende palestinsk stat på Västbanken till ännu ett militärt fotfäste för Iran, precis som skett i Gazaområdet, där Hamas redan har makten.

Israel skulle aldrig tolerera att Hamas kan lamslå hela centrala Israel med raketer. Tänkbara mål: den judiska delen av Jerusalem som är tre gånger större än den arabiska; miljonstaden Tel Aviv eller varför inte den internationella flygplatsen mellan Tel Aviv och Jerusalem? Avstånden mellan de tänkbara raketramperna och målen bär räknas i kilometer och inte i mil. På sitt smalaste ställe är Israels midja 12 km bred mellan Västbanken och Medelhavet.

Vi vet inte vad Mitchell svarade Netanjahu. Man kan förmoda att han teg, för det finns inte något övertygande svar på hoten, när de väl kommit på plats..... i form av raketer.

Hamas är den faktor i alla ekvationer som både Mitchell och Obama helst glömmer bort..."


Inga kommentarer: