måndag 22 februari 2010

Från Israel till Afghanistan (uppdaterad)

Ibland fungerar samarbetet mellan de israeliska och palestinska myndigheterna. Jerusalem Post skriver att de palestinska myndigheterna senaste vecka överlämnade till Israel en Kassamraket som tillverkats på Västbanken och var färdig att användas.Enligt IDF har flera lyckade samarbetsprojekt genomförts den senate tiden.
PA hands Israel W. Bank-made Kassam

På andra områden verkar inget ha förändrats.
PMW rapporterar att FN organet UNRWA ordnat en fotbollsturnering som uppkallats efter en terrorist 'The Shahid (Martyr) Abu Jihad Tournament.'
UNRWA football tournament named after terrorist Abu Jihad
OBS!OBS! Uppdatering: Denhär nyheten som rapporterades i den palestinska tidningen Al-Hayat Al-Jadida har visat sig vara falsk. UNRWA har kontrollerat uppgifterna och förnekar bestämt att någon sådan fotbollsturnering skulle ha arrangerats.
UNRWA denies hosting a football tournament named after terrorist Abu Jihad


Palestinsk TV visade för några dagar sedan en intervju med en mor som förlorat sin son i en israelisk flygattack. Hon sade att hon alltid hoppats på att sonen skulle få dö och bli martyr. Hon rekomenderade också andra mödrar att offra sina söner som martyrer.
Mother celebrates son's Martyrdom death:"All mothers should sacrifice their child for Palestine"



Det svenska Palmecentret som arbetar i Gaza har haft påhälsning av Hamas. Beväpnade Hamasmän beslagtog bl.a. centrets dator efter att kontorschefen vägrat skriva på ett papper enligt vilket centrets verksamhet var tillåten endast på Hamas villkor.
Läs mera:Efter Gaza-attacken mot Socialdemokrater: Stoppa fjäsket för Hamas (Fred i Mellanöstern)

Natostyrkorna i Afghanistan har dödat flera tiotals civila de senaste dagarna. Styrkorna gör vad de kan för att civila inte skall komma till skada men ändå blir det civila dödsoffer. Dödsfallen har inte väckt några starka reaktioner i omvärlden, som fallet skulle ha varit om Israel hade varit orsaken till dödsfallen.
Det är ändå bra att komma ihåg, i krig dör också civila, trots att de krigförande gör vad de kan för att undvika detta.
27 civila dödades i Natoanfall (DN.se)
"USA:s nya strategi i Afghanistan för att vinna folkligt stöd led ännu ett svårt bakslag i helgen då 27 civila dödades av misstag i en Natobombning av en fordonskolonn. Det var den tredje felslagna attacken på en vecka, och den tvingade USA:s befälhavare i landet till att åter be om ursäkt."

Inga kommentarer: