fredag 16 december 2011

Julbudskap från Betlehem

Betlehems borgmästare,Victor Batarseh, har sänt ut sitt julbudskap:
"Vi uppmanar till bojkott mot Israel inom kultur, utbildning,sport, ekonomi och handel, sade borgmästaren till reportrar i Betlehem.
"Det är enda sättet att få Israel att komma tillbaka till förhandlingsbordet sluta fred inom sex månader."


Israel säger nästan dagligen  sig vara beredd att återuppta direkta förhandlingar med palestinierna och palestinierna säger  lika ofta  att de vägrar förhandla om inte Israel går med på deras förhandsvillkor.
Därför är borgmästarens bojkottuppmaning en logisk kullerbytta. En eventuell bojkott borde väl riktas mot dem som vägrar förhandla!

Borgmästaren varnade också för att om de judiska bosättningarna får fortsätta att utvecklas kommer det inte att finnas något land kvar för palestinierna inom ett till två år.
Den palestinska chefsförhandlaren Erekat sade för en tid sedan att bosättningarna utgjorde 1,1 % av västbanken. Judiska bosättare har i så fall under de senaste 45 åren inte upptagit mer än 1/ 100 del av det område palestinierna säger sig vilja ha som sin egen stat.Under de senaste åren har verksamheten i bosättningarna koncentrerats på att bygga ut redan existerande bosättningar inte på att grunda nya bosättningar.Knappast skulle aktiviteten bland bosättningarna kunna öka så explosionsartat att det inte skulle finnas något land kvar inom två år.


Efter vissa uttalanden undrar man om det är talaren som är dum eller om han tror att lyssnarna är så dumma att de går på vad som helst.

Bethlehem mayor calls for cultural boycott of Israel

 Julhälsningen från Jerusalem påminner mera om den ursprungliga julhälsinngen: "Frid..."

Här kan man se premiärminister Netanyahus julhälsning 






Betlehem

Inga kommentarer: