torsdag 5 januari 2012

Kommentarer till mötet i Amman

Mahmoud al-Aloul,en av medlemmarnas i Fatahs centralkommitte, säger att mötet mellan palestinierna och Israel i Amman var en besvikelse.
Enligt al-Aloul har palestinierna gjort sitt yttersta för att uppnå fred men Israel är inte beredd att gå med på någon lösning.
De palestinska ledarna har sedan Arafats tid varit bra på att komma med dubbla budskap och faktum är att palestinierna vägrat förhandla med Israel under de senaste åren och säger fortfarande att Israel måste gå med på förhandsvillkoren för att förhandlingar skall komma igång.
Al- Aloul sade sig hoppas att 2012 skall föra med sig en  palestinsk folkresning och att alla former av motstånd (=terrorism)  mot ockupationen är tillåtet.
Israel har inte kommenterat mötet desto mer eftersom man säger sig ha kommit överens om att avstå från att diskutera samtalen i detta skede, men man hoppas att samtalen skall fortsätta.

Fatah official slams Amman negotiations

"A day after the first meeting between Israeli and Palestinian negotiators in some 16 months, a senior Palestinian official on Wednesday expressed dissatisfaction with the talks, while Israeli sources urged everyone to give the new diplomatic channel a chance."

Inga kommentarer: