måndag 13 februari 2012

Abbas kör en repris: gamla hotelser

Mahmoud Abbas ställer fortfarande förhandsvillkor på Israel för att inleda direkta fredsförhandlingar.Förutom att Israel måste upphöra med att bygga i bosättningarna och östra Jerusalem och erkänna det Abbas kallar för 1967 år gränser, kräver han nu att Israel också måste frige palestinska fångar.
Om inte Israel går med på Abbas villkor hotar han med att föra erkännandet av den palestinska staten till FN.
Det verkar som om Abbas mer eller mindre tappat minnet. Det är bara några månader sedan Abbas försökte vända sig till FN, men utan att nå något resultat. Att nu upprepa samma hotelser ökar åtminstone inte förtroendet för Abbas.

Att Abbas vägrar förhandla med Israel men nog kan sluta överenskommelser med terroristorganisationen Hamas borde öppna ögonen på västvärldens ledare. Så länge Abbas och de andra gubbarna från Arafats tid har makten kommer inga fredsavtal att kunna uppnås.

Hamaspremiärminister i Gaza har besökt de iranska ledarna i Teheran och han slog ännu en gång fast att inga kompromisser är möjliga med sionistregeringen (Israel) och våldets väg är den enda vägen när det gäller kampen mot Israel. Hamas kommer aldrig att erkänn Israel, hela Palestina skall befrias och alla flyktingar skall återvända, sade Ismail Haniya, Hamas premiärminister i Gaza.


Abbas: If Israel rejects our terms, we'll head back to UN

Hamas ledare i Gaza:"Choice of Abbas as interim PM unacceptable'

 Haniyeh: No compromise, only armed resistance

 Gaza premier: Hamas 'will never recognise Israel'

 

Inga kommentarer: