torsdag 15 december 2022

ECI månadsrapport

 November är månaden för det judiska folkets arv

På många sätt är november en månad då det judiska folket kommer ihåg sin historiska strävan att bli återupprättade som stat. Det var den 2 november 1917 som krigskabinettet i Storbritannien utfärdade Balfourdeklarationen där brittiskt stöd för ett nationellt hem för det judiska folket i Palestina kom till uttryck. Historikern David W. Schmidt påpekar i sin nyligen utgivna bok, "Partners together in this great enterprise", att en majoritet av medlemmarna i det brittiska krigskabinettet vid den här tiden var troende kristna med frikyrklig bakgrund och trodde på Bibelns profetior och på återupprättandet av den judiska staten.

Trettio år senare, den 29 november, blev resolution 181 antagen av generalförsamlingen i FN. Där föreslogs en plan för att dela Palestina och uttryckligen definiera landområdet där det judiska folket skulle grunda sin egen stat. Planen blev antagen med 33 röster för, 13 mot och 10 nedlagda röster. I denna månadsrapport från ECI för december ser vi tillbaka på månaden november och sätter fokus på staten Israel och dess rika arv och dess rättsliga grund. Vi påminner också om några av de personer som var med och formade viktiga händelser i det judiska folkets historia.

I tillägg till de många medlemmarna i det brittiska krigskabinettet 1917 fanns även USA:s president Harry Truman, som 1948 blev den förste ledaren i ett land som erkände den moderna staten Israel – han var en brinnande bibelläsare som hade läst igenom Bibeln två gånger när han var åtta år gammal.

Historien gör skillnad. Det är endast genom att återerövra den historiska sanningen om den lagliga och rättsliga grunden för staten Israel som vi kan avslöja alla uppdiktade lögner och vederlägga myterna från Israels svurna fiender. Dessa historiska sanningar innefattar den tragiska och brutala utvisningen av judarna från arabvärlden 1948 efter att Israel utropat sin självständighet. Läs fortsättning här


Inga kommentarer: