måndag 9 oktober 2023

Den största massakern på judar sedan Förintelsen

 Lördagens anfall på Israel från Gaza är den värsta massakern på judar sedan Förintelsen, säger USA:s sändebud med ansvar för antisemitism, Deborah Lipstadt.

Death toll from Hamas onslaught passes 700, over 100 kidnapped, as Israel strikes Gaza

För att förstå omfattningen av massakern kan man notera att dödsoffrens antal är ungefär lika många som under Sexdagarskriget 1967. Nu är dödsoffren dessutom till största delen civila som brutalt och ondskefullt mördats. (Dödssiffran har nu stigit till långt över 1000 och fortsätter att stiga, 11.11.2023)

Om man jämför med 11 september attackerna mot USA och ställer offrens antal i relation till landets befolkning motsvarar offrens antal att omkring 30.000 skulle ha dödats i USA och närmare 100.000 skadats. 

USA startade med omvärldens stöd, på grund av attackerna 11 september, ett krig på andra sidan jordklotet. Man får hoppas att omvärlden nu ger Israel sitt fulla stöd för att utplåna terroristerna på sin bakgård. Tyvärr hör man redan nu uttalanden som kräver ett stopp på våldet och krav på att båda parterna visar återhållsamhet. Detta kan gott jämföras med att man  krävde att judarna under Förintelsen utan bråk steg på tågen till förintelselägren.

Omvärlden har under Hamas tidigare attacker alltid krävt att Israel så snabbt som möjligt avslutar sina motåtgärder. Det har lett fram till dagens situation, där Hamas fått möjlighet att rusta upp för nya attacker. Den här gången måste det bli annorlunda. Terroristerna måste lida ett sådant nederlag att det åtminstone tar tiotals år för dem att komma tillbaka, att hoppas på ett totalt utplånande är att hoppas på för mycket. Annars kommer situationen där Hamas (och andra terroristorganisationer) håller både palestinierna i Gaza och judarna i Israel som gisslan att fortsätta oförändrad.

Om Israel kan förmå sig till att slå till tillräckligt hårt kommer det att kosta många liv, men alternativet att inte slå till kommer antagligen i längden att kosta ännu mera. För en diktatur skulle det vara lätt att bomba Gaza till stenåldern för Israel kommer det att vara svårt. Man får ändå hoppas att de får den vishet och det mod som behövs. Det är svåra tider Israel lever i nu och det kommer inte att bli lättare på en tid.

Man kan redan nu också se experter som säger att det är Israel som är orsaken till attacken från Hamas. Israels ockupation och förtryck av palestinierna sägs vara orsaken.

Men Israel ockuperar inte Gaza, det är terroristorganisationen Hamas som gör det. Hamas har i snart 20 år styrt i Gaza. Under den tiden har en generation växt upp som från dagisåldern hjärntvättats till att hata judar och se "martyrdöden" i en attack mot judar som det högsta målet. Det finns videoklipp som visar hur redan små barn tränas för attacker som den som utfördes i lördags.

Man behöver inte spekulera för att förstå varför Hamas anföll ( anfallet pågår fortfarande) Israel. Deras målsättning finns klart och tydligt inskrivet i deras stadgar.

I stadgarnas inledning kan man läsa: "Israel kommer att existera tills Islam utplånar det. Hamas strävar till att hissa Allahs flagga över varje tum av Palestina. Vår kamp mot judarna är mycket viktig och allvarlig" . 

Sedan följer ett citat av profeten Mohammed: "Domedagen kommer inte förrän muslimerna bekämpar judarna (dödar judarna), när juden gömmer sig bakom stenar och träd kommer stenarna och träden att säga: muslim här finns en jude bakom mig, kom och döda honom".

Denna uppmaning upprepas ofta när ledare för Hamas håller sina brandtal.

Detta var nästan exakt vad som inträffade när terroristerna dödade långt över 200 ungdomar som var på en utefest nära gränsen till Gaza.

Art. 8 Hamas motto: Allah är målet, profeten är föredömet, koranen är lag, jihad är vägen och den ädlaste önskan är att dö för Allah.

Art.11 Hamas anser att Palestina är muslimskt område helgat åt kommande muslimska generationer fram till domedagen. Landet eller delar av landet får inte ges bort.

Art. 13: Så kallade fredliga lösningar står i strid med Hamas principer. Det finns ingen annan lösning för den Palestinska frågan än jihad.

Art.14 Jihad för befrielse av Palestina är en personlig plikt för varje muslim var än han råkar leva. Därför är det nödvändigt att ingjuta Jihads anda i folkets hjärta så att de konfronterar fienden och ansluter sig till de stridande. Här spelar lärare och media en viktig roll för att väcka massorna.

Här följer några länkar där man kan se hur barn hjärntvättas till att bli terrorister och hata judar:

Hamas’ abuse of kids in Gaza: “If we die, we’ll die as Martyrs” - Hamas spokesman’s young daughter

Palestinian stabs Jew in Hamas music video

PA schools use plays to teach murder and hate 

"...A photo from the exhibition posted on the Al-Surra Elementary School's Facebook page show a Palestinian boy wearing a ribbon with the Palestinian flag and the word "Palestine" on it. The boy is preparing to "execute" another child dressed as an Israeli soldier. He points a toy M16 rifle at the Israeli soldier, who kneels with his arms raised in surrender. A second photo shows "the Israeli soldier" lying on the ground after being "executed" by the smiling Palestinian child..."

Hamas Interior Ministry:We bring our kids up"on love of Jihad and Martyrdom-death"  

"Hamas does not intend to foster peaceful relations with Israel. Hamas' Ministry of Interior posted a photo on its Facebook page of a little boy, no more than five years old, posing in military uniform and holding an automatic rifle. The text beside the photo explained that children under Hamas rule grow up learning "the love of Jihad" - religious war for Islam - and aspire to die as Martyrs for Allah:"These are our lion cubs.We have brought them up on the love of Jihad and Shahada (Martyrdom-death)"

[Facebook page of Hamas' Ministry of Interior, April 10, 2015]"

Hamas to kids: Shoot all Jews

Hamas Kindergarten graduation ceremony

Gaza preschoolers stage mock killing of Israeli 

Children at a Gazan preschool recently performed a mock liberation of Palestine at their graduation ceremony, footage showed.


Inga kommentarer: