söndag 29 oktober 2023

Detta har också hänt!

 ÖT:s publicering av artikeln "Tre veckor av krig – detta har hänt" är ett sådant bottennapp att det inte går att beskriva med ord som kan sättas i tryck. ÖT kan härefter inte överhuvudtaget beskrivas som en seriös nyhetsförmedlare. Att betala prenumerationsavgiften känns som moraliskt oförsvarbart.

När läsare gång på gång  måste rätta till felaktiga uppgifter om händelser kring och i Israel måste det finnas något allvarligt fel i rapporteringen.

Efter att artikeln i sin inledning nämner att Hamas attackerade Israel nämns inte Hamas överhuvudtaget i texten. Den långa texten fokuserar enbart på vad Israel gjort. Israel har enligt texten attackerat Gaza, Syrien, Libanon och västbanken.

Inte ett ord om att Hamas raketbeskjutning mot städer i Israel fortsatt dagligen. För några dagar sedan tvingades ungefär 1 miljon israeler i Tel-Aviv området sitta i skyddsrum under Hamas massiva raketbeskjutning. Terroristerna från Gaza har också gjort flera försök att på nytt tränga in i Israel.

Inte ett ord om att Hamas gömmer sig bakom civila och hindrar civila att söka skydd.

Inte ett ord om att Hizzbollah dagligen beskjutit Israel med raketer och missiler från Libanon och Syrien. Israel har också förhindrat flera infiltrationsförsök från norr.

Inte ett ord om att Israel tvingats evakuera 100 000 människor från gränsområdena, både i söder och norr,  och ytterligare 100 000 har frivilligt flyttat till vad de hoppas är tryggare områden.

Inte ett ord om att USA:s ledning och EU parlamentet tydligt och klart sagt att Hamas måste elimineras.

Det får räcka som exempel.

Tyvärr tror jag inte att ÖT har förmåga att resa sig ur den förnedring den själv satt sig i. Redaktionen håller antagligen fortfarande fast vid att den står för en balanserad och korrekt rapportering. Jag hoppas att de flesta vid det här laget genomskådat den lögnen.

Inga kommentarer: