söndag 18 januari 2009

Rövarstat?

Israel anklagas av nyhetsmedier,politiker och sakkännare för krigsförbrytelser i Gaza. I Suomen Kuvalehti kunde man läsa hur "experten" professor Martti Koskenniemi uttalar sig: "En voi kuin ihmetellä, miten pitkään holokaustin varjo estää meitä näkemästä, että tässä on kyse eräänlaisesta roistovaltiosta." Det är alltså inte Hamas han pratar om utan Israel.

Martti Koskenniemi må vara hur mycket professor som helst men han vet inte vad han pratar om.

Läs denhär artikeln av Ben Dror Yemini "War and Propaganda Crimes"

I artikeln skriver han om hur NATO:s bombningar av det forna Jugoslavien påverkade civilbefolkningen. Det var världens främsta demokratier som utförde bombningarna och hundratals (kanske över tusen) civila dog. Sjukhus och åldringshem träffades,broar och bussar bombades. En missil hamnade till och med i fel stat, Bulgarien,Sofia.
Vi beklagar misstagen, var standard svaret från NATO:s talesman.

Ifall Israel är en rövarstat är de europeiska staterna det i ännu högre grad. Det är för övrigt inte ens tio år sedan bombningarna, så de borde finnas i färskt minne.

I Afghanistan dör hundratals civila årligen på grund av Natostyrkornas operationer. Reaktionen? Ingen.

Yemini skriver också om civlia dödsoffer när Jordanien, Syrien och Libanon tagit till vapen.
För snart två år sedan fick Libanon problem med en radikal islamsk grupp, Fatah Al Islam, i flyktinglägret Nahr Al Bared. Istället för att gå in med marktrupper besköt man området med artilleri. Över 300 dödades i lägret och 30.000- 40.000 människor blev hemlösa.
Var det några protester på gatorna i Europa? Fördömdes Libanon som en rövarstat av experter i Suomen Kuvalehti?

Yemini frågar: Varför kan Libanon använda brutala medel för att försöka utrota radikal islam? Varför kan Europa sända sina trupper runt halva världen för att döda tusentals människor av samma orsak? Varför får inte Israel göra samma sak trots att hotet mot Israel är mycket större?

När omvärlden visar mer förståelse för en terroristorganisation som vill utplåna Israel och erövra världen för islam, än för en demokratisk stat som försvarar sina medborgare, då är det inte längre en normal reaktion.
När man ställer krav på Israel som man inte ställer på andra demokratiska nationer då är det fråga om judehat och antisemitism.
EU:s definition av antisemitism:
"Kaksoisstandardin soveltaminen eli sellaisen käyttäytymisen vaatiminen Israelilta, jota ei vaadita miltään muulta demokratialta"

Ännu en gång uppmanar jag, läs hela artikeln War and Propaganda Crimes

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej hej, skulle bara vilja säga att jag håller med i stort sett allt av det du skriver samt att det du skriver handlar om något som fler borde ta del av och se. All smutskastning på israel under de senaste veckorna är enligt mig i stor del ogrundat. Eller rättare sagt så vet de folk som skriver inte bakgrunden och anledningen till Israels handlande. Samt det du skriver om så finns det än hemskare handlingar som folk inet uppmärksammar alls. Tack