söndag 21 augusti 2011

Arabiska reaktioner

I Syrien dödas tiotals människor dagligen av regeringens trupper men vad är det som får arabländerna att snabbt reagera och protestera. Jo, naturligtvis när Israel försvarar sig mot terror- och raketattacker.
I tordagens terrorattack dödades 8 israeler och åtminstone ytterligare en person har dött i raketangreppen från Gaza, tiotals har skadats.
Jordanien väljer att fördöma "Israels militäroperation" och säger att den "hotar stabiliteten i hela regionen".
Arabförbundets generalsekreterare Nabil El-Araby fördömer "Israel offensiv i Gaza" och kräver att "FN vidtar åtgärder för att stoppa Israel".
FN:s säkerhetsråd kunde inte fördöma terrorattacken mot Israel eftersom Libanon sitter med i säkerhetsrådet och vägrade godkänna resolutionen. Hizbollah och dess allierade styr Libanon och det är en ganska absurd situation att en terroristorganisation kan hindra ett beslut i säkerhetsrådet.
De palestinska myndigheterna har inte fördömt terrordådet mot Israel men däremot krävt att FN skall ingripa mot Israel aggression.

Hur skulle det vara om arabländerna istället skulle kräva ett omdelbart stopp på raketbeskjutningen av städerna i Israel och ett klart och tydligt fördömande av terrorattacker mot Israel.
'PA silence over terror raises questions about statehood'

Inga kommentarer: